Μέσα σε βαρύ πένθος η Ελλάδα μετράει τις πληγές της με τον αριθμό των αγνοουμένων από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική να παραμένει αδιευκρίνιστος.

 Οι έρευνες στα καμένα σπίτια συνεχίζονται πόρτα-πόρτα, ενώ η αγωνία των κατοίκων που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κορυφώνεται. 

 Ο Κώστας Τουρναδίτης έχει χάσει τον αδελφό του και ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα. Ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι στην προσπάθειά του να βρει καταφύγιο στη θάλασσα έχασε τη ζωή του. «Είναι στη θάλασσα, αλλά οι πιθανότητες να είναι εν ζωή είναι πολύ μικρές.

Η αφυδάτωση, τα ρεύματα, ο αδελφός μου είναι κολυμβητής και ορειβάτης, όπως κι εγώ. Ο καιρός μέχρι τις 10 παρά ήταν δυτικός. Ένας που είναι στο νερό μπορεί να φτάσει 2-3 μίλια από την ακτή».

 Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται εντατικά πεζή περίπολοι αποτελούμενες από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα, με στόχο να εντοπιστούν αγνοούμενοι. Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται και στη θάλασσα.

 Ο δημοσιογράφος του euronews Μιχάλης Αραμπατζόγλου μεταδίδει: «Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων επικεντρώνονται πλέον στη θάλασσα. Οι αρχές χτενίζουν την περιοχή με κάθε διαθέσιμο μέσο. Μια τεράστια θαλάσσια περιοχή που ξεκινά από εδώ και φτάνει μέχρι τη Μακρόνησο».

euronews

Δημοσίευση σχολίου

Blogger