"Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα" εκτίμησε ο Δημήτρης Στεργίου.


«Δυστυχώς το σύστημα δεν έχει μάθει να ακούει αλλά να αναπαράγεται» δήλωσε στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου για τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική.

Στην Αττική όπου τα δάση είναι σε οικιστικές περιοχές, πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις περιουσίες και μετά στο δάσος, συνέχισε.

«Άστο να κάψει ό,τι θέλει, αρκεί να μην πεθάνει άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά. «Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα» είπε.

Μίλησε για άριστη συνεργασία και άμεση επέμβαση από τον Τόσκα, σημείωσε ωστόσο ότι «διαχρονικά ως κράτος πάσχουμε από έλλειψη συντονισμού».

Αναφορικά με την απουσία του Δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη από τις πυρκαγιές είπε ότι «οι δήμαρχοι αντικατοπτρίζουν τους πολίτες». «Η χώρα δεν έχει χωροταξική πολιτική. Όποιος θέλει φτιάχνει ένα σπίτι και μετά εντάσσεται στο σχέδιο πόλης» υπογράμμισε.


πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger