Μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη Δυτική και Ανατολική Αττική. 
Μέχρι στιγμής έχουμε 10 νεκρούς. Δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 10 αγνοούμενους.

Ο πρωθυπουργός ήδη εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τα παράλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Αττική τη Δευτέρα.


Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ενημερώθηκε μόλις προσγειώθηκε στο Μόσταρ, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης «ότι είναι σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική, με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα».

Σημείωσε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και πρόσθεσε ότι επιχειρούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατό για να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσθεσε «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά της Αττικής».


Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει νωρίτερα και ο Νίκος Τόσκας. «Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

πηγή: crashonline.gr, news247.gr, newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger