Με αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό ακόμη και εντός του Ιουλίου, απομάκρυνση του εμφανιζόμενου ως επίδοξου διαδόχου του στην ηγεσία της Αριστεράς, υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου, από το υπουργείο και την κυβέρνηση και δομικές αλλαγές στη διοίκηση του κόμματος, με αξιοποίηση του απολύτου εμπιστοσύνης υπουργού Ν. Παππά, ο Αλ. Τσίπρας σχεδιάζει όχι μόνον την τελική φάση πριν από την προεκλογική περίοδο για τη διακυβέρνησή του, αλλά και την προσωπική του εξασφάλιση την επόμενη ημέρα από τις κάλπες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ  ακόμη και αν η υπεροχή της Ν.Δ. ξεπεράσει τις 45 μονάδες.

Ουσιαστικά, μιλά με για ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» προς κάθε κατεύθυνση από την πλευρά της «παρέας» του Μαξίμου, η οποία για κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν εντάσσεται στους επονομαζόμενους «προεδρικούς», όπως εξομολογούνταν σε ιδιωτική συζήτηση, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια «ομάδα ανερμάτιστων, που θυμίζει συμμορία».

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πηγές, οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο κ. Αλ. Τσίπρας στην κυβέρνηση και το κόμμα θα έχουν στο επίκεντρο τον φερόμενο ως επικεφαλής των «53+», Ευ. Τσακαλώτο. Εναν πολιτικό της Αριστεράς με πολύ ισχυρές διασυνδέσεις σε διεθνείς και εγχώριους πανεπιστημιακούς, οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους, με έμφαση στην ευρωπαϊκή και ελληνική «ιντελιγκέντσια», που ταυτόχρονα όμως έχει και σημαντικότατη επιρροή στον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.


ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger