Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M θα αναβαθμιστεί προκειμένου να μπορεί να μεταφέρει τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, σε μια σημαντική προσθήκη στο ρωσικό οπλοστάσιο.

Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3M θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, σύμφωνα με πηγή του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.

«Το Tu-22M3M, με το οποίο θα δοκιμαστούν οι Kinzhal, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και τέσσερις τέτοιους πυραύλους», δήλωσε ρωσική πηγή.

Μέχρι στιγμής, οι πύραυλοι έχουν εγκατασταθεί σε μαχητικά MiG-31BM, με ένα πυραυλικό σύστημα ανά σκάφος.

Σύμφωνα με τον Viktor Murakhovsky, ειδικό σε στρατιωτικά θέματα, θα απαιτηθεί σοβαρή αναβάθμιση του Tu-22M3M προκειμένου να μπορέσει να μεταφέρει τόσους πυραύλους.

«Θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση σε επίπεδο ραδιοηλεκτρονικών και ενίσχυσης της δυνατότητας μεταφοράς εξωτερικού φορτίου για να εγκατασταθούν αυτοί οι πύραυλοι», δήλωσε ο ειδικός.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τέσσερις πύραυλοι Kinzhal θα επιτρέψουν στα Tu-22M3M να είναι πιο αποδοτικά σε πλήγματα στόχων που διαθέτουν προηγμένα αμυντικά συστήματα. Παράλληλα, εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν χρήματα λόγω της επαναχρησιμοποίησης ενός παλαιότερους αεροσκάφους δίχως να απαιτηθεί η επένδυση στην κατασκευή νέου.

Πηγή: Sputnik, οnalert

Δημοσίευση σχολίου

Blogger