Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας προελαύνουν στην Ντεράα βοηθούμενες από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κατά των ισλαμιστών ανταρτών.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έπειτα από επιχειρήσεις διάρκειας δύο εβδομάδων πλέον ο συριακός στρατός ελέγχει ποσοστό άνω του 60% της περιοχής.

Η κατάληψη εδαφών έχει τεράστια συμβολική σημασία, αφού από εκεί ξεκίνησε ο ένοπλος αγώνας των ανταρτών, αλλά και γεωστρατηγικά αφού βρίσκεται στα σύνορα με Λίβανο, Ιορδανία και Ισραήλ.

Η προέλαση, που βρίσκεται σε εξέλιξη συμπίπτει με τον νέο γύρο συνομιλιών ανάμεσα σε εκπροσώπους των ισλαμιστών ανταρτών και Ρώσους αξιωματούχους για μία συμφωνία ειρήνης στην Νότια Συρία, που περιλαμβάνει την παρουσία ρωσικής αστυνομίας στις υπό ανταρτικό έλεγχο πόλεις και περιοχές.

Τουτέστιν, οι Ρώσοι αποκτούν αστυνόμευση σε μεσανατολικό έδαφος, ενώ βρίσκονται στα σύνορα με Ισραήλ και, όπως αντιλαμβάνεστε όλο και πιο κοντά στην Ιερουσαλήμ, πόλη η οποία αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, μεταξύ ΟΗΕ (Νέα Τάξη) και Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσία (Εθνική Δεξιά).

Οι εξελίξεις αναγκάζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να διεξάγει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη το πρωί με θέμα την κατάσταση στην νοτιοδυτική Συρία και την επέλαση Ρώσων και Σύρων του Άσαντ.






Διαβάστε ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες.


ΠΗΓΗ:  .el.gr








Δημοσίευση σχολίου

Blogger