Τα αντιλαϊκά καθεστώτα που οδεύουν στη συντριπτική ήττα τα καταλαβαίνεις από το ότι βρίζουν τον ίδιο τους τον λαό

Από τον 
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν καλός άνθρωπος, σπουδαίος Ελληνας. Αριστερός και με πατέρα αληθινό αντιστασιακό. Πέρασε την περιπέτεια της Μακρονήσου, κατά την οποία το μάτι ενός άλλου σπουδαίου Ελληνα, του Νίκου Κούνδουρου, διείδε το ταλέντο αυτού του καλού ανθρώπου και χάρη στην επιμονή του αυτό το φυσικό διαμάντι βγήκε στο φως της σκηνής και του κινηματογράφου και χάρισε σπουδαία πράγματα στη γενιά μας και όσες θα ακολουθήσουν. Ο Βέγγος, που κάποτε στον Πειραιά με το DCV του σε μία νεροποντή μάζεψε ένα τσούρμο άγνωστούς του συμμαθητές του αδερφού μου και τους έκανε διανομή κατ' οίκον από Νίκαια έως Κορυδαλλό, έφυγε από τη ζωή.

Μήπως η σχολή πρακτόρων του Θου Βου υπάρχει και η χώρα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζει μια διαρκή «Επιχείρηση Θεσσαλονίκη», εκεί που ο Βέγγος έτρωγε από δύο πιάτα πατσά, ως σημάδι αναγνώρισης με την «επαφή» του. Τώρα λέγεται «Επιχείρηση Μακεδονία», έχει και Ρώσους πράκτορες, που και καλά φέρνανε ρούβλια σε παπάδες και λαϊκούς για να οργανώνουν συλλαλητήρια κατά της «πατριωτικής συμφωνίας των Πρεσπών». Οπου να 'ναι θα συλλάβουν και τον Βελόπουλο σε υπόγειο με κανά ασύρματο και τα εγγόνια μας θα βλέπουν την ταινία «Ο άνθρωπος με την κηραλοιφή». Ε, και όλο και κανά πατσά θα φάγανε οι σεναριογράφοι. Κάποιος καψοκαλύβης στην υπόγα του Μαξίμου, όπου ανάβουν ντερβίσικοι λουλάδες ή στα πέριξ του γκροτέσκου συνεταίρου, συνέλαβε αυτή την πολιτική φαρσοκωμωδία.

Στόχος; Να πουν στον κόσμο πως η συμμετοχή του στα συλλαλητήρια δεν είναι πατριωτική πράξη αλλά σε συνωμοτικά σχέδια Ρώσων πρακτόρων, που θέλουν να υπονομεύσουν το έργο του Ελληνα Ταλλεϋράνδου Νίκου Κοτζιά. Παλιά είχαμε τα κομμουνιστικά μιάσματα. Τώρα έχουμε τα μιάσματα «φασίστες» κατά του κουρελόχαρτου των Πρεσπών. Σταθεροί γκεστ σταρ, οι «Ρώσοι πράκτορες».

Τα αντιλαϊκά καθεστώτα που οδεύουν στη συντριπτική ήττα τα καταλαβαίνεις από το ότι βρίζουν τον ίδιο τους τον λαό, συνωμοσιολόγους και η προπαγάνδα τους καμιά φορά ξεπερνά και κωμωδία των Monty Pythons ή του Θου Βου. Σκέφτομαι μόνο τον δύστυχο κυπατζή, ντυμένο Ρώσο Τσιγγάνο να κρατάει το βιολί και το δοξάρι, με το οποίο ο Θου Βου, έχοντάς του δέσει κι ένα πιρούνι, προσπαθούσε να καρφώσει κάτι κεφτέδες, να πηγαίνει πάνω από τα τραπέζια και να ρωτάει «Ρούσκι, Ρούσκι;» Οχι, ρε σύντροφε, απλά ψηφοφόροι που θα σας μαυρίσουν...

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger