Δράμα δίχως τέλος στην περιοχή της Ραφήνας - Περισσότεροι από 20 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους έξω από ταβέρνα και βρήκαν τραγικό θάνατο - Ανασύρουν συνεχώς νεκρούς από σπίτια - Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο 





Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το Μάτι, καθώς πριν από λίγο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και του Κώστα Τσιτούνα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 άτομα νεκρά στην περιοχή της Αργυρής Ακτής.

Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Γιώργος Κοκόλης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης (24/07/2018) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και επικαλούμενος πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου
«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά», ανέφερε τα ξημερώματα της Τρίτης (24/07/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζακανόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, χαρακτήρισε ιδαίτερα κρίσιμη την κατάσταση, λέγοντας πως «η Αττική αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη νύχτα».

«Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες»
«Ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων φωτιάς δημιούργησε μία πρωτοφανής σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό.

Οι περισσότεροι νεκροί στο Μάτι
Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά, καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ. Αποτέλεσμα, η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την παραλία στο Μάτι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περιοχή είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών, από πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυθούν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια ή στα αυτοκίνητά τους. 

Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες 
«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 είναι σοβάρα, καθώς και 16 παιδιά».
«Αυτή την ώρα πέρα από τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης τις έκτακτης ανάγκης στις ανατολικές ακτές της Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από εννέα σκάφη του Λιμενικού, δύο του Πολεμικού Ναυτικού, μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό, καθώς και δεκάδες ιδιωτικά σκάφη υπό τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία, αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο. 
Συνδρομή από τις ΗΠΑ - Θα πετάει drone για ύποπτες κινήσεις

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα στην Αττική οδήγησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να απευθύνει αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν. «Έτσι, την Τρίτη θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».

Συγκλονιστικές εικόνες στη Ραφήνα - Αναζητούν τους ανθρώπους μέσα στα σκάφη
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά αλλά και σκάφη του λιμενικού, μεταφέρονται αυτή την ώρα άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από τη μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.



Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς που ανασύρονται είναι και κάποιοι νεκροί, αυξάνοντας συνεχώς τον τραγικό απολογισμό.


Σύμφωνα με το irafina.gr, στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ
Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης και όχι στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα, αρκετοί πολίτες είχαν απευθυνθεί στα τηλεοπτικά κανάλια, κάνοντας αναφορά για εγκλωβισμένους πολίτες εξαιτίας της φωτιάς.


«Παρακαλούνται οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από τα μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ακτές της Ραφήνας, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής “108” και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger