Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκαλύπτει τα πυροβόλα όπλα λέιζερ σε AC-130 Gunships

Λίγες μέρες μετά την προβολή του "Silent Hunter" - του νέου λέιζερ λέιζερ της Κίνας - φαίνεται ότι ο αμερικανικός στρατός ενισχύει την προπαγάνδα με τα «όπλα υψηλής τεχνολογίας» του. 

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας σχεδιάζει να εγκαταστήσει και να δοκιμάσει λέιζερ μάχης σε πυροβολητές AC-130 εντός ενός έτους .



Το Πεντάγωνο πειραματίζεται με όπλα με λέιζερ εδώ και δεκαετίες. Το 2009, το  προηγμένο τακτικό λέιζερ  - που εκτοξεύτηκε από ένα C-130 -  έκαψε μια τρύπα  στην κουκούλα ενός φορτηγού.






Η Πολεμική Αεροπορία και η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας του Πενταγώνου διέθεσαν δισεκατομμύρια δολάρια τοποθετώντας ένα λέιζερ στη μύτη ενός αεροσκάφους 747 που θα το  χρησιμοποιούσαν  για να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους. 


Το έργο ακυρώθηκε το 2012. 

Το 2014, το Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποίησε ένα λέιζερ σε μια αμφίβια δεξαμενή μεταφοράς στον Περσικό Κόλπο. Ο πλοίαρχος του πλοίου  έλαβε άδεια  να χρησιμοποιήσει το λέιζερ ως αμυντικό όπλο.

Αλλά τώρα, όπως αναφέρεται από το DefenseOne.com , ένα έργο με C-130  οπλισμένο από λέιζερ είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υποπλοίαρχο Brad Webb, επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

"Είμαι πολύ αισιόδοξος", δήλωσε ο Webb για το έργο αυτό με τη χορηγία της Air Force Association:
"Υπάρχουν πολλοί πωλητές που θα συμβάλλουν πραγματικά με σκοπό  να προωθούν αυτήν την τεχνολογία."





Το NextBigFuture.com σημειώνει ότι η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να ξεκινήσει την εκτόξευση όπλων λέιζερ από μεγαλύτερες πλατφόρμες όπως τα C-17s και C-130s έως ότου οι τεχνολογικές προσπάθειες μικρογράφησης να διαμορφώσουν το όπλο για να πυροδοτήσουν μαχητικά αεροσκάφη όπως F-15, F-16 ή F-35. Αντί ένα αεροσκάφος να πετάξει με έξι ή επτά βλήματα , ένα κατευθυνόμενο σύστημα ενεργειακών όπλων θα μπορούσε να πυροδοτήσει χιλιάδες βολές χρησιμοποιώντας ένα μόνο γαλόνι καυσίμου αεριωθουμένων.


Θα μας πει κάποιος τι γύρευε το αεροπλάνο το εξοπλισμένο με laser στην Ελλάδα από τις 24 του μήνα;


ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ 
ΚΑΙ Α Ν Η Σ Υ Χ Ο Υ Σ ! 

ΔΕΝ μεταφράσαμε στα Ελληνικά αυτήν την ΛΙΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ (αμερικανική) ανάρτηση, αλλά την αφήνουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ!

 ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΕ-ΓΑ-ΛΗ 
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! 

...ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΔΩ 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger