Για να ενημερωθεί για τα αντίποινα της Μόσχας στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, o κ. Φρυγανάς εκλήθη επίσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας Ανδρέας Φρυγανάς κλήθηκε στη Μόσχα και για να λάβει διπλωματική νότα, και να ενημερωθεί για τα ρωσικά αντίμετρα κατά της Ελλάδας, τα οποία αναμένεται να είναι η απέλαση Ελλήνων διπλωματών ως απάντηση στις «εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας» στις αρχές Ιουλίου.

Η αντίδραση της Μόσχας προκλήθηκε από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο, νωρίτερα τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την Αθήνα, οι ρώσοι διπλωμάτες επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, η οποία θα επιτρέψει στα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. 

Η Μόσχα απάντησε στην Αθήνα ότι οι απελάσεις αποτελούν «πρόκληση», και δεσμεύθηκε να απαντήσει ανάλογα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. 

H ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Στις 6 Αυγούστου ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου του παρουσιάστηκε νότα που ενημέρωνε (την Ελλάδα) για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας προς τους ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους». 


πηγή: zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger