Μία από αυτές αποκαλύπτεται σήμερα από τον ΣΚΑΙ και προέρχεται από έναν από τους τουλάχιστον 8 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και ρίσκο μπήκαν στο Μάτι το κρίσιμο χρονικό διάστημα και προέβησαν μάλιστα και σε διασώσεις ηλικιωμένων από τα σπίτια τους, αναφέρει χαρακτηριστικά:


Περί 21.15′ – 21.30′ κινούμενος μαζί με συνάδελφό μου και μία ακόμη ομάδα ΔΙΑΣ επί της οδού Δημοκρατίας 107 στο Κόκκινο Λιμανάκι είδαμε την πρώτη σορό ανθρώπου. Με κινητό τηλέφωνο καλέσαμε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια την υπηρεσία μας”.




Αυτή είναι η πρώτη γραπτή αναφορά αστυνομικού της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό νεκρού στο Μάτι.
Το ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας ουσιαστικά είχε “πέσει” στην συγκεκριμένη περιοχή και οι επικοινωνίες γίνονταν με κινητά. Πριν από αυτή την επίσημη γραπτή αναφορά, οι κλήσεις και αναφορές για ύπαρξη σορών, θυμάτων της τραγωδίας, ξεκινούν από τις 20.40′.
Οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο Μάτι αρκετά νωρίτερα, στις 19.30′ – 19.45′ και οκτώ από αυτούς μπήκαν στην περιοχή, διασώζοντας ηλικιωμένους αλλά αντικρίζοντας και νεκρούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι και οι άνδρες της ΕΜΑΚ που έφτασαν στην περιοχή, στην πρώτη διαβίβασή τους προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στις 21.44′ έκαναν λόγο για εντοπισμό ανθρώπινης σορού.


Τέλος, όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι τουλάχιστον 2 ώρες πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν αρκετά θύματα, παραπάνω από 16 τον αριθμό.





πηγή: ΣΚΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger