Ερντογάν σε Τραμπ: Hadi, güle güle , δηλαδή «Αντίο, Αντίο”. Πριν λίγο σε ομιλία του προς τη Διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών, ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε πως «Η Τουρκία είναι έτοιμη για πόλεμο”. Είμαστε μεγάλη και σημαντική χώρα, και δεν μπορούν να μην μας λαμβάνουν υπόψιν στην περιοχή, Εργαζόμαστε για εμβάθυνση της συνεργασίας μας με περιφερειακούς σχηματισμούς όπως BRICS, Aφρικανική Ένωση, ASEAN” είπε ο Σουλτάνος επιεβεβαιώνοντας πλήρως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και τις προβλέψεις του.


Ο Ερντογάν κάνει πράξη αυτό που είπε: Ψάχνει, αν δεν έχει βρει ακόμη, νέους συμμάχους και αγορές.

Στην συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν, υπήρξε παρέμβαση Μόσχας η οποία είπε:

«Υποστηρίζουμε την απο-δολαριοποίηση στις μεταξύ μας συναλλαγές. Αυτή θα πρέπει να γίνεται στα εθνικά μας νομίσματα και όχι στο δολάριο”.

Ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, είπε πως η Ρωσία πιέζει για μια τέτοια συμφωνία με όλες τις χώρες.


«Το θέμα αυτό έχει τεθεί πάνω από μια φορά στις διμερείς συζητήσεις μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας”.

Η απάντηση των ΗΠΑ είναι άμεση, και θα δοθεί σήμερα
Από το Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει, σήμερα βράδυ Δευτέρας 13.08.2018, το νομοσχέδιο για την Αμυντική πολιτική και τον προυπολογισμό του Πενταγώνου για το 2019 (2019 National Defense Authorization Act) το οποίο προβλέπει και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής, αλλά και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των Ρωσικών S-400, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από το 1996, καθώς οι Αμερικανοί Πρόεδροι συνήθιζαν να υπογράφουν τον Αμυντικό προυπολογισμό πάντα μετά την 1η Οκτωβρίου διότι τότε ξεκινά το επόμενο οικονομικό έτος.

 Αν τελικά η Τουρκία οδηγηθεί οριστικά την τουρκία εκτός Δυτικής Συμμαχίας. Τότε ανοίγει η υπόθεση των Στενών (Δαρδανέλια - Βόσπορος) που δεν γίνεται να βρίσκονται υπό απόλυτο Ρωσοτουρκικό έλεγχο... 

Όσα θα ακολουθήσουν θα είναι πρωτόγνωρα! Ο Πόλεμος με την Τουρκία είναι πιο κοντά από ποτέ!


πληροφορίες από : pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger