Μήπως το Βατικανό κρύβει  τη μηχανή που φωτογράφησε τον Ιησού και τους μαθητές του;




Ο Marcello Pellegrino Ernetti ήταν ένας ιερέας (Benedictine) και ένας από τους εξορκιστές που εργάζονταν στην περιοχή της Βενετίας. Έγινε διάσημος το 1972 όταν δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Domenica del Corriere ότι αυτός και η ομάδα  του κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μηχανή ικανή να φωτογραφίζει το παρελθόν.







Μέσω αυτής της συσκευής, ο πατέρας Ernetti υποτίθεται πως είχε αποκτήσει εικόνες της ζωής του Ιησού.... 

Στην συνέχεια διαδρομή του μηχανήματος εξαφανίζεται, ενώ κυκλοφορούν κάποιες εικόνες πολύ κακής ποιότητας. Σε μια βλέπετε τον Ιησού Χριστό κατά τη στιγμή της σταύρωσης και σε άλλη τον βλέπουμε να περπατά με μερικούς από τους μαθητές του.




Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται η πρώτη από τις φωτογραφίες (η οποία απεικόνισε τα νέα της ιταλικής εφημερίδας) ανήκει, στην πραγματικότητα, στον ιερό ναό του Ελεήμου στη Collevalenza της Περούτζια της Ιταλίας.

Η εικόνα του «Master» περπάτημα με τους μαθητές, σύμφωνα με τη μεξικανική ερευνητή Edgar Gómez, ανήκει σ' ένα υποπλαίσιο από έναν πίνακα ζωγραφικής ζωγραφισμένο από τη γερμανική Johannes Raphael Wehle (1848-1936).

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η υπόθεση ήταν απάτη ή όχι, αλλά σ' αυτό που έχουμε αμφιβολία είναι η προέλευση των εικόνων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο ως απόδειξη. 


Δημοσίευση σχολίου

Blogger