Δημοσίως και ενώπιον του δικαστηρίου οι: Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου ζήτησαν σήμερα «συγγνώμη» από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για συκοφαντικό και υβριστικό άρθρο της εφημερίδας «Μακελειό» με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Νίκου Κοτζιά και τον ελληνικό λαό για τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης του υπουργού Εξωτερικών που διέπραξαν και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς.

Η δίκη έγινε σήμερα ενώπιον του Ι’ Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών μετά την προσφυγή που έκανε το 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά της εφημερίδας «Μακελειό», για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και απλή, και εξύβριση.

Ειδικότερα, κατά των κατηγορουμένων Στέφανου Χίου και Γιώργου Γκασιάμη, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί». Επίσης, σε βάρος των Στέφανου Χίου, Νικόλαου Αργυρίου και Παναγιώτη Παπαδόπουλου, για την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος στις εξής ιστοσελίδες: epikairotita.gr, noiazomaiilblog, ixnos.blogspot, καθώς και στις ιστοσελίδες στο facebook, MastCafe και freskanea.

Οι Στέφανος Χίος, Γιώργος Γκασιάμης και Νικόλαος Αργυρίου δήλωσαν συγγνώμη, ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε ζήτησε συγγνώμη, και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση. Οι δηλώσεις των τριών πρώτων καταχωρήθηκαν επίσημα στα πρακτικά της δίκης, όπως καταχωρήθηκαν και φωτοαντίγραφα από τις συκοφαντικές και εξυβριστικές δημοσιεύσεις της εφημερίδα «Μακελειό» από 25/5/2018 μέχρι σήμερα, οι οποίες δεν περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο, και για τις οποίες οι κατηγορούμενοι Χίος και Γκασιάμης ζήτησαν συγνώμη, μεταμέλεια και υποσχέθηκαν να μην τις επαναλάβουν στο μέλλον. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Ν.Κοτζιά και τον ελληνικό λαό για τις προσβολές της τιμής και της υπόληψης του υπουργού Εξωτερικών που διέπραξαν και έτσι ανακλήθηκε η μήνυση ως προς αυτούς. Ο τέταρτος κατηγορούμενος Παπαδόπουλος που δεν εμφανίστηκε και δεν ζήτησε συγνώμη.

Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2016, ο υπουργός Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το επίμαχο δημοσίευμα. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, στις 13 Ιουνίου 2016, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε τα εξής: 

«Μετά από σειρά άθλιων αποτυχημένων προσπαθειών που στοχεύουν να πλήξουν το πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, αποκαλύφθηκε, σήμερα, ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας αναπαράγοντας τις αθλιότητες των Τσάμηδων. 






Το προσβλητικό και ψευδές σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» επιχειρεί με χοντροειδέστατο τρόπο να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών που αποκάλυψε και εξέθεσε δημόσια τη συνεργασία των Τσάμηδων με τους ναζιστές και φασίστες κατακτητές. Το άθλιο δημοσίευμα προσβάλει κατάφωρα και σπιλώνει τη μνήμη του παππού του κ. Νίκου Κοτζιά, Ανδρόνικου Κοτζιά, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το Μεταξικό Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Κοτζιά. 

Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα κατά της χυδαίας αυτής επιχείρησης συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Υπουργού Εξωτερικών και προσβολής της μνήμης του Ανδρόνικου Κοτζιά». 

Ο Ν. Αργυρίου, πάντως, στη δήλωση συγγνώμης του, παραδέχεται ότι όλα όσα αναπαρήγε «τελικά ήταν προβοκάτσια των Τσάμηδων κατά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας», που ως δημοσιογράφος όφειλε να τα διασταυρώσει....


Συγκεκριμένα ο Σ.Χίος και ο Γ.Γκασιάμης ζήτησαν συγγνώμη. Ειδικότερα, στη δήλωσή τους αναφέρουν γι’ αυτά τα δημοσιεύματα τα οποία παραδέχονται ότι «περιέχουν υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του (σ.σ. Ν.Κοτζιά)»: 

«Με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σε αυτόν και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του». Επίσης, «δηλώνουμε ότι θα παραλείψουμε στο μέλλον οποιαδήποτε προσβλητική φράση, λέξη και έκφραση, πρόταση και πράξη προς το πρόσωπο του κ.Ν.Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

ΑΞΙΟΠΟΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
1)Συκοφαντική δυσφήμηση απλή και δια του τύπου

2) Εξύβριση δια του τύπου

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
1) ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ Γεώργιος του Νικολάου και της Νικομάχης

2) ΧΙΟΣ Στέφανος του Συμεών και της Φανής

3) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης

4) ΑΡΓΥΡΙΟΥ Νικόλαος του Αλεξάνδρου και της Τριανταφυλλιάς

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι:

Στην Αθήνα στις 13/06/2016 τέλεσαν τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

Α) Οι εκ των κατηγορουμένων ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ Γεώργιος και ΧΙΟΣ Στέφανος ενώπιον τρίτων ισχυρίσθηκαν, δια του τύπου ως οργάνου, για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή τους, αυτοί δε (κατηγορούμενοι) τελούσαν εν γνώσει της αναλήθειας τους. Συγκεκριμένα, ο μεν πρώτος κατηγορούμενος ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ Γεώργιος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΑΚΕΛΕΙΟ Ε.Π.Ε.» (Καλλιθέα Αττικής, οδός Δοϊράνης αρ. 45), εκδότριας της καθημερινής πολιτικής και σατυρικής εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», ο δε δεύτερος κατηγορούμενος ΧΙΟΣ Στέφανος ως δημοσιογράφος της εφημερίδας αυτής, προέβησαν στη δημοσίευση, στο με ημερομηνία 13/06/2016 φύλλο της Δευτέρας της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» και στο εξώφυλλο αυτής με υπέρτιτλο: Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες» με πηχυαίους τίτλους «ΚΟΤΖΙΑΣ, ΧΙΤΛΕΡ, ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ» και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσίλογων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί» και άνωθεν αυτών έθεσαν μεγάλες φωτογραφίες δίπλα-δίπλα του Χίτλερ, του νυν εγκαλούντος και Υπουργού Εξωτερικών ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαου και του Γκαίμπελς, αναγράφοντας μάλιστα τη φράση «Ανατριχιαστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα», στη σελίδα δε 2 καταχώρησαν άρθρο με το οποίο ισχυρίσθηκαν εν γνώσει τους τα κάτωθι ψευδή σε βάρος του ως άνω εγκαλούντος- Υπουργού Εξωτερικών, και δη καταχώρησαν άρθρο με τίτλο «Απόγονοι γερμανοτσολιάδων είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα» στο κείμενο της ανάρτησης υπάρχει μία φωτογραφία και δίπλα η επεξήγηση «στην πρώτη φωτογραφία, ο δεύτερος από αριστερά είναι ο Κώστας Κοτζιάς, ο παππούς του σημερινού υπουργού μας Νίκου Κοτζιά αγκαλιά με ναζιστές και άλλους συνεργάτες των Γερμανών, έτσι και ο Νίκος Κοτζιάς ο νυν υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ» και στη σελίδα 3 της εν λόγω εφημερίδας καταχώρησαν εκτενές δημοσίευμα, υπογραφόμενο από τον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων ΧΙΟ Στέφανο με επικεφαλίδα «Τουμπεκί ο Κοτζιάς. Ο φιλοναζί παππούς του υπουργού Εξωτερικών παρεούλα με τον Γκαίμπελς» στο οποίο μάλιστα επαναλαμβάνει αυτούσιους τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που αναφέρονται ανωτέρω αναμιγνύοντας και τους Αλβανούς Τσάμηδες, οι οποίοι δήθεν για να αποκρούσουν τις κατηγορίες ότι ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα αναπαράγουν τα ανωτέρω δημοσιεύματα. Επίσης σε πλαίσιο κειμένου στην σελίδα αυτή υπάρχει το κείμενο «ποιος αληθινά είστε κύριε υπουργέ Εξωτερικών», αναγράφοντας επίσης στο κείμενο του δημοσιεύματος ότι «η σιωπή του Έλληνα υπουργού χειροτερεύει τα πράγματα», υιοθετώντας μάλιστα πλήρως τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Όλα δε τα ανωτέρω, περί του ότι δήθεν ο παππούς του ως άνω εγκαλούντος ονομάζονταν Κώστας ΚΟΤΖΙΑΣ και ήταν συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών, ήταν ψευδή και οι κατηγορούμενοι τελούσαν εν γνώσε, της αναλήθειας των, καθόσον η αλήθεια ήταν ότι ο εν λόγω εγκαλών δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε συγγένεια ή σχέση με το άτομο αυτό (δηλ. τον Κώστα ΚΟΤΖΙΑ), αλλά και ότι ο πραγματικός του παππούς Ανδρόνικος Κοτζιάς, ουδεμία σχέση είχε με τους Γερμανούς κατακτητές, ούτε είχε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και ήταν έμπορος, όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα έγγραφα: α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης υπ.’ αριθμ. πρωτοκόλλου 15843/10.05.2016 του Δήμου Αργυρούπολης, β) την υπ’. αριθμ. Α/99/52 Ληξιαρχική Πράξη θανάτου του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων και δη προκύπτει ευθέως και σαφώς ότι ο παππούς του ονομάζονταν Κοτζιάς Ανδρόνικος και όχι βέβαια, όπως συκοφαντικά ισχυρίσθηκαν οι κατηγορούμενοι, Κοτζιάς Κώστας, ο οποίος είναι άλλο πρόσωπο ουδεμία σχέση έχον με τον παππού του Ανδρόνικο Κοτζιά, ο οποίος, ως προαναφέρεται, ήταν έμπορος πρόσφυγας από την Σμύρνη και όχι βέβαια πολιτικός. Οι ανωτέρω δε ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του νυν εγκαλούντος ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαου, καθώς περιήλθαν σε γνώση του αναγνωστικού κοινού της ως άνω εφημερίδας, όπου αυτοί (κατηγορούμενοι) προσπάθησαν να ταυτίσουν την δημόσια εικόνα του ανωτέρω εγκαλούντος, όντας Υπουργού Εξωτερικών μίας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, με τις εικόνες του Χίτλερ και του Γκαίμπελς, πλήττοντας σοβαρά το κύρος του τόσον ως ατόμου, όσον και εκείνο του αξιώματος του.

Β) Οι εκ των κατηγορουμένων ΧΙΟΣ Στέφανος, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης και ΑΡΓΥΡΙΟΥ Νικόλαος ενώπιον τρίτων ισχυρίσθηκαν, για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα, που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, αυτοί δε (κατηγορούμενοι) τελούσαν εν γνώσει της αναλήθειας τους. Συγκεκριμένα: ανέγραψαν στις ιστοσελίδες;

α) www.epikairotita.gr,

β) www.iokh.gr

γ) http://www.facebook.com/MastCafe,

δ) http://ixnos.blogspot.com/2016/06/blog-post 321.html,

ε) http://noiazomailblog.blogspot.com/2016/06/blog-post 6.html, και

στ) https://www.facebook.com/freskanea

κείμενα με πανομοιότυπους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, όπως εκτενώς αναφέρονται στο στοιχείο Α' του παρόντος, σε βάρος του εγκαλούντος ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαου και δη ο μεν Ο ΧΙΟΣ Στέφανος στην ιστοσελίδα www.mekeleio.gr, αλλά και στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρει τους προαναφερόμένους στο στοιχείο Α' του παρόντος ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ταυτίζει τον ανωτέρω εγκαλούντα με τον Χίτλερ και τον Γκαίμπελς, τον αποκαλεί «βρώμικο απόγονο δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας, αναφέροντας μάλιστα επί λέξει «μας παρέδωσε το κάθαρμα στους Τσάμηδες και μας εξευτέλισε διεθνώς»., ο δε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης στην ιστοσελίδα www.epikairotita.gr, αναφέρει τους προαναφερόμενους στο στοιχείο Α' του παρόντος ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς και τέλος ο ΑΡΓΥΡΙΟΥ Νικόλαος στην ιστοσελίδα www.iokh.gr αναφέρει τους προαναφερόμενους στο στοιχείο Α' του παρόντος ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, αναφέροντας μάλιστα επί λέξει και αναρτώντας και μία φωτογραφία με εικονιζόμενα πρόσωπα τον Κώστα ΚΟΤΖΙΑ (δήθεν τον παππού του νυν εγκαλούντος ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαου) και άλλους ναζιστές και συνεργάτες των Γερμανών, ήτοι αναφέρει ως τίτλο: «Απόγονοι γερμανοτσολιάδων είναι υπουργοί στην κυβέρνηση ΤσίπραΠ!;» και ως κείμενο «Γύρισε σε όλα τα κόμματα μέχρι και στις πλατείες και τελικώς ο τυχοδιώκτης πολιτικός βρήκε το τυχοδιωκτικό κόμμα που του αρμόζει...»

Όλα δε τα ανωτέρω, περί του ότι δήθεν ο παππούς του ως άνω εγκαλούντος ονομάζονταν Κώστας ΚΟΤΖΙΑΣ και ήταν συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών, ήταν ψευδή και οι κατηγορούμενοι τελούσαν εν γνώσει της αναλήθειας των, καθόσον η αλήθεια ήταν ότι ο εν λόγω εγκαλών δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε συγγένεια ή σχέση με το άτομο αυτό (δηλ. τον Κώστα ΚΟΤΖΙΑ), αλλά και ότι ο πραγματικός του παππούς Ανδρόνικος Κοτζιάς, ουδεμία σχέση είχε με τους Γερμανούς κατακτητές, ούτε είχε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και ήταν έμπορος, όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα έγγραφα: α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης υπ.’ αριθμ. πρωτοκόλλου 15843/10.05.2016 του Δήμου Αργυρούπολης, β) την υπ’. αριθμ. Α/99/52 Ληξιαρχική Πράξη θανάτου του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων και δη προκύπτει ευθέως και σαφώς ότι ο παππούς του ονομάζονταν Κοτζιάς Ανδρόνικος και όχι βέβαια, όπως συκοφαντικά ισχυρίσθηκαν οι κατηγορούμενοι, Κοτζιάς Κώστας, ο οποίος είναι άλλο πρόσωπο ουδεμία σχέση έχον με τον παππού του Ανδρόνικο Κοτζιά, ο οποίος, ως προαναφέρεται, ήταν έμπορος πρόσφυγας από την Σμύρνη και όχι βέβαια πολιτικός. Οι ανωτέρω δε ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του νυν εγκαλούντος ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαου, καθώς περιήλθαν σε γνώση τρίτων - χρηστών του διαδικτύου, πλήττοντας σοβαρά το κύρος του τόσον ως ατόμου, όσον και εκείνο του αξιώματος του.

Γ) Ο εκ των κατηγορουμένων ΓΚΑΣΙΑΜΗΣ Γεώργιος και ΧΙΟΣ Στέφανος προσέβαλαν, δια του τύπου ως οργάνου, με λόγο την τιμή άλλου και συγκεκριμένα αποκάλεσαν τον εγκαλούντα και Υπουργό Εξωτερικών ΚΟΤΖΙΑ Νικόλαο «ο βρώμικος απόγονος των δοσίλογων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί», σε ένδειξη καταφρόνησης προς το πρόσωπό του.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Πρώτα τα γράφει και μετά ζητάει συγνώμη ο Χίος; Να έχετε το θάρρος της γνώμης σας και να μη κάνετε πίσω σ' αυτούς Με τη συγνώμη δείχνετε ότι τους αποδέχεστε Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μη κοροιδεύει λοιπόν έτσι τους αναγνώστες ο Χίος διότι χάνει την αξιοπιστία του όχι μόνο με το δημοσίευμα αλλά και την στάση του απέναντι στον Κοτζιά, υποκλίνοντας μπροστά του Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μη κάνετε πίσω μ΄αυτούς" και "Υποκλινόμενος μπροστά του" (δύο διορθώσεις των προηγούμενων σχολίων) Απίστευτα πράγματα Χάσαμε τα λόγια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή