Πάνω από  720 έχουν φτάσει από χτες μέχρι και σήμερα το μεσημέρι οι κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι 520 εξ αυτών αφορούν περιστατικά απεγκλωβισμών, κοπής δέντρων, απομάκρυνσης επικίνδυνων αντικειμένων αλλά και την καταπολέμηση μικρών εστιών φωτιάς στον νομό Αττικής. Αντίστοιχα, στην υπόλοιπη χώρα τα κατά τόπους πυροσβεστικά κλιμάκια έχουν κληθεί να επέμβουν σε τουλάχιστον  200 περιστατικά




Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μεγαλύτερα προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους έχουν αναφερθεί στην Αττική (από τον Πειραιά και τη Γλυφάδα μέχρι και τον Μαραθώνα) καθώς και στην Κεφαλλονιά όπου και μαίνεται η μοναδική πυρκαγιά που δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.


Ειδικότερα, τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες και την από αέρος συνδρομή ενός ελικοπτέρου συνεχίζουν να επιχειρούν στο μέτωπο της Πάστρας. Η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές καθώς κατακαίει χαμηλή και δασική βλάστηση σε δύσβατο σημείο. Τα άλλα τρία πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν χθες στο νησί σε Λαγκάδα, Κουρκουμελάτα και Ματζαβινάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Νωρίτερα, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Πάστρας.


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger