Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου που βρίσκεται εν ζωή, σε σταθερό σημείο σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου στην Εύβοια.

Οι πυροσβέστες έχουν οπτική επαφή μαζί του και πιθανόν να είναι ο νεαρός που αγνοείται μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα υπόλοιπα δύο άτομα που αγνοούνται στο Μαντούδι μετά από το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, που άφησε πίσω του εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στις αναζητήσεις συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ, αλλά και δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής ερευνούν δύο συμβάντα: Το πρώτο αφορά στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκε και αναζητούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε αυτό.

Το δεύτερο συμβάν αφορούσε στην περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου - Μαντουδίου, όπου επίσης παρασύρθηκε όχημα από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του και μέχρι πριν από λίγο αναζητείτο ο 27χρονος οδηγός, που όπως όλα δείχνουν έχει εντοπιστεί ζωντανός αλλά άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, που συνοδευόταν από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, είχε αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε μέσα σε ένα διήμερο συνολικά 1.800 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούσαν συγκεκριμένα κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας - Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Σήμερα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.


gr.euronews.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger