Δεν πρόλαβε καλά καλά το δικαστήριο να άρει τον κατ΄οίκον περιορισμό που είχε του είχε επιβάλει και ο Αμερικανός πάστορας Αντριου Μπράνσον, εξαφανίστηκε από την Τουρκία.

Αυτή την ώρα πετά πίσω στην Αμερική, με ιδιωτικό αεροσκάφος που έφτασε από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στην χώρα του.

Αμέσως μετά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος του είπε ότι αναμένεται σύντομα να φύγει από την Τουρκία για τις ΗΠΑ, κάτι που επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι «σύντομα θα είναι μαζί μας».

Η αλλαγή της στάσης του δικαστηρίου οφείλεται προφανώς και στο γεγονός ότι κάποιοι μάρτυρες άλλαξαν την κατάθεσή τους λέγοντας ότι δεν είχαν πει όσα καταγράφονται στο κατηγορητήριο. Ένας εξ αυτών, που φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο Μπράνσον είχε κρύψει γκιουλενιστές μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, στο δικαστήριο είπε «μα, κύριε δικαστά μου, εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο».

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών, και 45 ημερών στον ιερωμένο, την οποία όμως έχει ήδη εκτίσει, με τον χρόνο που έχει περάσει στην φυλακή, αλλά και σε κατ’οίκον περιορισμό.

Μετά την απόφαση άρχισε και η πτώση του δολαρίου έναντι της τουρκικής λίρας, δίνοντας ανάσα στις τουρκικές αγορές, οι οποίες βρίσκονταν υπό μεγάλη πίεση λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και δεν παίρνει εντολές από κανέναν
Ο υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε μία πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απόφαση για τον πάστορα Μπράνσον τόνισε ότι η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και υπενθύμισε με δηκτικό τρόπο στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν.

«Έγινε φανερό ότι η Τουρκία είναι μία δημοκρατική χώρα κι ένα κράτος δικαίου και ότι η δικαιοσύνη στην Τουρκία είναι αμερόληπτη και ανεξάρτητη. Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η Τουρκία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου και ότι τα τουρκικά δικαστήρια είναι ανεξάρτητα. Όπως τα τουρκικά δικαστήρια, έτσι και κανένα όργανο και κανένας θεσμός του τουρκικού κράτους δεν παίρνει εντολές από καμία αρχή και κανένα πρόσωπο».


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger