Μια συμφωνία με μια βελγική εταιρεία λογισμικού θέτει την Κίνα σε ίση οργάνωση με τις κορυφαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης, δίνοντας στο Πεκίνο σημαντική εικόνα για τις διαδικασίες στρατιωτικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.


Το πρόγραμμα LuciadLightspeed είναι σε θέση να επεξεργάζεται γρήγορα και με ακρίβεια δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μεταξύ άλλων και από γρήγορα κινούμενα αντικείμενα.

Η επίγνωση της κατάστασης είναι η ικανότητα να γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε ένα στοχοθετημένο περιβάλλον και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νοημοσύνη για να νικήσουμε τον εχθρό. 
Στον πόλεμο, η κατάσταση είναι τόσο ρευστή που μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας γραφικών NVidia δήλωσε ότι οι σχεδιαστές βοήθειας λογισμικού Luciad απεικονίζουν και αναλύουν τις αλλαγές στις θέσεις του εχθρού ή αξιολογούν τις πληροφορίες στόχου σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να προσαρμόσουν τις σχετικές παραμέτρους αποστολής.

Οι στρατιωτικοί προγραμματιστές συνήθως χρησιμοποιούν ένα παραδοσιακό λογισμικό που επιτρέπει σφάλματα μέχρι και 500 μέτρα (1.600 πόδια) στην τοποθέτηση κινούμενων στόχων, αναλύοντας δεδομένα από τα αεροσκάφη, τους δορυφόρους, τα ραντάρ, τις καιρικές προβλέψεις κ.λπ..


Αντίθετα, το LuciadLightspeed είναι ικανό να επεξεργάζεται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, με ταχύτητα 100 υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, 75 φορές ταχύτερα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του και είναι ακριβές σε απόσταση 3 εκατοστών σε παγκόσμια κλίμακα.

Το λογισμικό Luciad χρησιμοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στην Air Force Base της MacDill στην Τάμπα της Φλώριδας. 
Μια σειρά από μυστικές αποστολές των ΗΠΑ ξεκίνησαν στη βάση αυτή, συμπεριλαμβανομένης της επιδρομής του 2011 στο Πακιστάν για να δολοφονήσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.


Η Κίνα διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα συλλογής πληροφοριών στρατιωτικής πληροφόρησης παγκοσμίως και έχει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο δορυφόρων στον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger