Την άνοιξη, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπολόγισαν ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump προσπαθούσε να αντικαταστήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία με μια αραβική δύναμη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ε.Α.Ε.) και η Σαουδική Αραβία έχουν στείλει στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, όπου σταθμεύουν οι κουρδικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανέφερε η τουρκική ημερήσια εφημερίδα Yeni Şafak .

Καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις εκθέσεις.

Τον Απρίλιο του 2018, η εφημερίδα The Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές, ότι η διοίκηση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump προσπάθησε να αντικαταστήσει το στρατιωτικό στρατό των ΗΠΑ στη Συρία με τα αραβικά στρατεύματα.

Εκείνη την εποχή, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αδελ αλ-Τζουμπέιρ, δήλωσε ότι ο Ριάντ θα ήταν διατεθειμένος να αποστείλει στρατεύματα στη Συρία ως μέρος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφερε:

"Είμαστε σε συζήτηση με τις ΗΠΑ και έχουμε από την αρχή της συριακής κρίσης για την αποστολή δυνάμεων στη Συρία. Υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με ... τι είδους δύναμη πρέπει να παραμείνει στην ανατολική Συρία και από που θα προέρχεται η δύναμη αυτή και οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται ».


Το WSJ υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσέγγισαν τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ζητώντας από τις χώρες αυτές να συνεισφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια για τη σταθεροποίηση του βορειοανατολικού τμήματος της Συρίας, προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση κενού ασφαλείας μετά την απέλαση των τρομοκρατών.


πηγή: sputniknews.com


Παρακαλώ σημειώστε: Η ιστοσελίδα Ιωκή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των παραπάνω ισχυρισμών.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger