Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Οι Ιερές διδασκαλίες των προγόνων μας είναι Συμπαντικά αρχέτυπα και εκφράζουν Πνευματικές αλήθειες που αφορούν την μοίρα του Ελληνικού Έθνους.

Μια προσεκτική μελέτη ειδικά στις πράξεις των ηρώων στα Ομηρικά Έπη δείχνει κάθε φορά την πορεία του Έθνους.

Έτσι κάθε φορά τα αίτια με τις ανάλογες συνθήκες εκπληρώνουν τα γραφόμενα.

Ο συγκερασμός αυτών των αιτιών και των αρχών μπορεί να θεωρηθεί ως πανίσχυρη δύναμη.

Οι αρχετυπικές αυτές ιδέες έχοντας εμφυτευτεί μέσα στο φυλετικό νου της Ελληνικής φυλής καρποφορούν το έργο που θα εκπληρώσουν οι επόμενες γενεές.

Όσοι ασχολούνται με αυτές τις αρχαίες μελέτες οφείλουν να προσεγγίζουν το πνεύμα των προγόνων μας κάτω από ένα ιδιαίτερο πλαίσιο. Δηλαδή, τα κλειδιά της αποκάλυψης βρίσκονται στις βαθύτερες αιτίες, αλλά και στις δυνάμεις που επενεργούν.





Όσο περισσότερο εστιάσουμε με διορατικό τρόπο στα βαθύτερα αίτια κι όχι στα επιφανειακά γεγονότα τόσο καλύτερα διεισδύουμε στο μέλλον.

Ο χαρακτήρας του Έλληνα ως πολεμιστή έχει σφυρηλατηθεί στο αμόνι της Κοσμοκρατορίας με το σφυρί του κινδύνου. Με αυτόν τον  ιδανικό τρόπο οι Έλληνες όταν από τις συνθήκες κληθούν θα παίξουν έναν ξεχωριστό ρόλο στην καθημερινή ζωή. 
Γιατί, για παράδειγμα, οι πραγματικοί Έλληνες γνωρίζουν άριστα ότι το αρχέγονο πρότυπο του Αχιλλέα, όπως και οι Μυρμιδόνες του είναι οργανωμένα συστήματα δυνάμεων εντός της φυλετικής τους Ψυχής.

Αυτά είναι τα αληθινά χαρακτηριστικά του Έλληνα, που τον ξεχωρίζουν από τον τσαρλατάνο Ελλαδίτη, ελληνόφωνα που διαρκώς δημαγωγεί.


Ο Έλλην μεταμορφώνεται σαν τον Οδυσσέα όταν λυγίζει το τεντωμένο τόξο της φυλετικής του Ψυχής και, τότε βρίσκει την δύναμη να χτυπήσει τα κακά που αδρανοποιούν εσωτερικά το Έθνος του.

Η μόνη ελπίδα της Εθνικής μας ανύψωσης είναι αν αυτά τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν αυτές τις αχετυπικές αξίες μπορούν κάθε φορά να εμπνεύσουν την φυλετικής μας Ψυχή....

Δημοσίευση σχολίου

Blogger