Γράφει ο ΝΙΚ. ΑΛ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Φανταστείτε ένα βουνό που στη κορυφή κατοικεί ο Θεός και όλοι θέλουμε να φθάσουμε εκεί. 




Λέει  λοιπόν η μια θρησκεία, ο δρόμος που εμείς ακολουθούμε είναι ο σωστός, η άλλη ισχυρίζεται το ίδιο και άκρη δεν βρίσκουμε.
Όμως κατά την γνώμη μου είναι λάθος τραγικό να κατηγορούμε και να καταδικάσουμε την άλφα ή βήτα θρησκεία, όταν έχουν γίνει οι φανατικότεροι πόλεμοι στο όνομα των θρησκειών και έχουν διαλυθεί ολόκληροι πολιτισμοί.
Δυστυχώς απομακρυνθήκαμε από τον ουράνιο Πατέρα μας όπως ο Άσωτος υιός. Οι άνθρωποι μέσα από τις σκέψεις και τις πράξεις τους σπέρνουν την δυστυχία.
Αυτή η Γη ζητάει απεγνωσμένα τη βοήθειά μας, άνθρωπε της λήθης, ζητάει ενέργεια θετική από εμάς, δεν αντέχει άλλο την κακομεταχείριση έχει ψυχή ζώσα.
Είναι σημαντικό πάνω από όλα να γνωρίζουμε πως ζωή είναι το σύνολο όλων των βιολογικών μεταβολισμών που συμβαίνουν αυτόματα, από νοήμονες ζωτικές ενέργειες του Σύμπαντος κόσμου, σε οποιαδήποτε υπάρξει συμπεριλαμβανομένου και εκείνες των φυτών και ορυκτών, με σκοπό να επιφέρουν την εξέλιξη της Δημιουργίας στο σύνολό της.
Η εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας πραγματοποιείται αενάως, με στόχο την πνευματοποίηση των πάντων. Αυτή λοιπόν η εξελικτική πορεία διέρχεται από κάποια στάδια μύησης.
Για τον άνθρωπο αυτά τα στάδια είναι οι δοκιμασίες, η σταύρωση των παθών, ο θάνατος, η Ανάσταση. Έτσι λοιπόν το μεγάλο έργο των ανθρώπων είναι η εξυπηρέτηση στη ζωή.





Θυμάστε εκείνο το περιβόητο που είπε ο Ιησούς Χριστός :
 "... Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, αφαιρέσατε τα κλειδιά της γνώσης, δεν μπήκατε, αλλά δεν αφήσατε και τους άλλους να μπούνε..."

Το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας, όπου γεννιόμαστε στην σκλαβιά τυφλοί, προσπαθώντας να βρούμε το φως μας.
Μια απόφαση είναι να κόψουμε τα δέντρο που δεν κάνει καρπούς και να το ρίξουμε στη φωτιά. 
Διότι ο νους είναι ο σπορέας των έργων και ας μην ξεχνάμε : 
"Ότι σπέρνουμε θερίζουμε"
Αλλά και ότι σκέψεις κάνουμε, τότε εκείνες κατά την διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούμε.
Είναι αναγκαίο να κάνουμε σκέψεις ήρεμες , σταθερές, μελετημένες, που θα έχουν για σκοπό την εξυπηρέτηση της ζωής. Διότι σχεδόν όλες οι επιλογές που αφορούν την ζωή μας δυστυχώς έχουν καθοριστεί από όλους εκείνους τους παράγοντες που διαμόρφωσαν τον εαυτό μας, αλλά κυρίως την σκέψη μας....

Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger