Η πολύκροτη δίκη που αφορούσε αφενός την αποκαλούμενη υπόθεση «Πυθία», για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή και, αφετέρου  τις τηλεφωνικές υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή. Ξεκίνησε τυπικά την προηγούμενη εβδομάδα και διεκόπη για τις 14 Μαΐου. 
Αν και τελικώς δεν παρουσιάστηκε καμία νεότερη εξέλιξη στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης «Πυθία»
Το σκέλος της υπόθεσης ως  προς τον Αμερικανό πράκτορα τίθεται σε αναστολή μέχρις νεωτέρας…

Για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει τοποθετηθεί ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Γιάννης Κοραντής υπογραμμίζοντας πως «δεν αναιρεί τις προηγούμενες πληροφορίες των Αρχών το έγγραφο που διέρρευσε σκόπιμα δύο ημέρες μετά από τη δίκη για την υπόθεση «Πυθία».
Μάλιστα μιλώντας σε εφημερίδα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ υποστηρίζει πως «στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό εκτιμούν ότι η διαρροή του επίμαχου εγγράφου, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δίκη έχει ως στόχο τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή».

Το έγγραφο, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη και εστάλη στους υπουργούς Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη καθώς και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης στις 16 Απριλίου του 2019 αναφέρεται στο περιεχόμενο δύο προηγούμενων εγγράφων της ΕΥΠ, τα οποία με φερόμενη πηγή προέλευσης της ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) προειδοποιούσαν για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και αποσταθεροποίησης της χώρας, «οργανωμένο από δυτικές μυστικές υπηρεσίες με τη συμμετοχή της Ισραηλινής Μοσάντ».

Ωστόσο να σημειωθεί ότι Καραμανλικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η δίκη που είχε ξεκινήσει την Παρασκευή (19/4) αφορούσε ουσιαστικά την υπόθεση με τις υποκλοπές και τη δολοφονία Τσαλικίδη λέγοντας ότι στην ουσία η υπόθεση «Πυθία» έχει τεθεί στο αρχείο.

Το προηγούμενο διάστημα λίγο πριν την πολύκροτη δίκη, πολλά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά, τόσο «Τα Νέα» όσο και η «Εφημερίδα των Συντακτών», δημοσίευσαν ένα έγγραφο της ΕΥΠ που αναφέρει ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε. Το έγγραφο είχε αποστείλει ο διοικητής της ΕΥΠ  Γιάννης Ρουμπάτης σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επίσης αρμόδιοι.



Ως εκ τούτου, το παραπάνω χαρτί της ΕΥΠ από τον διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη, λέει ότι η υπόθεση αυτή ουδέποτε υπήρξε ακυρώνοντας ουσιαστικά τις έρευνες της τότε ΕΥΠ! 

Κάποια άλλα δημοσιεύματα διάφορων ιστοσελίδων ισχυριζόταν το εξής:


Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να απαλλάξει τους Αμερικανούς από τις υποκλοπές και την στοιχειοθετημένη από την Δικαιοσύνη απόπειρα δολοφονίας και να βγάλει το περίφημο σχέδιο «Πυθία» ότι είναι ανύπαρκτο!

Δείτε το βίντεο: 





Εν συνεχεία αυτό που έσκασε σαν «βόμβα» για την υπόθεση αυτή ήταν οι αποκαλύψεις του πρ. Πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), Εμμανουήλ  Χατζησάββα.
Ο γνωστός πρ. Πράκτορας της Ε.Υ.Π.  σε ανάρτηση του στο facebook , με τίτλο: 

“Δουλειά εκ των έσω” το σχέδιο υπονόμευσης της ΕΥΠ και η κάθε λογής ΠΥΘΙΑ, αναφέρει απίστευτα πράγματα για την εν λόγω υπηρεσία, αλλά και πως χρησιμοποιούν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων... 

Καλό θα ήταν να επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές για όλα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Χατζησάββας και να απονέμουν δικαιοσύνη...

Δείτε ολόκληρη την δημοσίευση: 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger