Ο στρατός διέταξε την εκκένωση της Ρωσικής πόλης Nyonoksa γιατί η ακτινοβολία αυξήθηκε έως 16 φορές περισσότερο από την κανονική.


Οι μετρήσεις της ακτινοβολίας γάμμα κυμαίνονταν από 4 έως 16 φορές μεγαλύτερες από την κανονική. Αυτή είναι η κορυφή της ακτινοβολίας που ανιχνεύθηκε από τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία στην πόλη  Severodvinsk μετά από μια αποτυχημένη πυρηνική δοκιμή που έληξε με έκρηξη.

Η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ρωσίας, Rosatom, επιβεβαίωσε ότι δοκιμάστηκε ένας πυρηνικός κινητήρας.


Πέντε Ρώσοι επιστήμονες πέθαναν και τρεις τραυματίστηκαν στο ατύχημα, που έγινε στην στρατιωτική εγκατάσταση στη πόλη Nyonoksa, 40 χιλιόμετρα από το Severodvinsk.

Αυτό που είναι γνωστό τελικά για το μυστηριώδες πυρηνικό όπλο που δοκιμάστηκε από τη Ρωσία είναι πως άφησε 7 νεκρούς και μια  αύξηση  ακτινοβολίας στην Αρκτική.



loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger