Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί λύση και ότι οι Κούρδοι δεν χρειάζονται ξεχωριστό κράτος.


Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για λύση στο κουρδικό και ότι μπορεί να σταματήσει τη σύγκρουση μεταξύ Τούρκων και Κούρδων μέσα σε μία εβδομάδα, ανέφεραν οι δικηγόροι του σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Οτσαλάν, ιδρυτής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), ξεκίνησε εξέγερση για την αυτονομία από το τουρκικό κράτος το 1984. Βρίσκεται φυλακισμένος στη δυτική Τουρκία από το 1999.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να επιτευχθεί λύση και ότι οι Κούρδοι δεν χρειάζονται ξεχωριστό κράτος.

πηγή/sputniknews.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger