Νέα κλιμάκωση στην περιοχή του Περσικού κόλπου, καθώς, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, η χώρα έθεσε υπό κράτηση και τρίτο ξένο δεξαμενόπλοιο.

Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατάσχεσαν ένα ξένο δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο, το οποίο φέρεται να έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων με μερικές αραβικές χώρες.

«Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 700.000 λίτρα καυσίμου. Οι επτά ναυτικοί του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου που έχουν διαφορετικές εθνικότητες, συνελήφθησαν» δήλωσε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Ραμεζάν Ζιραχί.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ιράν κατάσχεσε ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο στο Στενό του Ορμούζ, με την Τεχεράνη να ισχυρίζεται ότι παραβίασε ναυτικούς κανονισμούς, ενώ άφησε ένα δεύτερο δεξαμενόπλοιο να συνεχίσει την πορεία του, μετά από σχετική προειδοποίηση.




πηγή: southfront.org, efsyn.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger