Για το βουνό της Πεντέλης έχουν δημοσιευτεί πολλές επιστημονικές μελέτες, ποικίλου περιεχομένου. 
Ανάμεσα τους έχουν διενεργηθεί και αρκετές γεωφυσικού ενδιαφέροντος μελέτες, των οποίων το φάσμα και η εξειδίκευση μερικές φορές ξενίζουν.  

Ονομαστό βουνό από την αρχαιότητα για το ολόλευκο και περίεργο μάρμαρο του. Στην αρχαιότητα λεγόταν Βριλησσός (=ισχυρός λίθος,από το ρήμα βριάω-βριώ=έχω ισχύ και το ουσιαστικό λάας=πέτρα),εξ ου και ο παρακείμενος μέχρι σήμερα οικισμός των Βριλησσίων. Αργότερα τον 3ο πχ αιώνα,ονομάσθηκε "Πεντελικόν" ή "Πεντέλη",από τον αρχαίο δήμο της Πεντέλης ο οποίος εντοπιζόταν κοντά στην σημερινή Μονή Πεντέλης.

Η γεωλογική σύσταση του Πεντελικού είναι κυρίως μάρμαρο μοναδικό στον κόσμο για την «καθαρότητα και μοναδική κρυσταλλοδομή του» συμφωνά με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών Ερευνών) της Ελλάδας.

Όταν τα Πεντελικά μάρμαρα εκτεθούν στους ατμοσφαιρικούς παράγοντες, δημιουργείται χρυσό επιφανειακό επίχρισμα, που κάνει ιδιαίτερα επιβλητικά τα μνημεία και τα αγάλματα που κατασκευάζoνται από το μάρμαρο αυτό.Επίσης μεταξύ των στρωμάτων μαρμάρου, υπάρχει και σχιστόλιθος εμπλουτισμένος με Γραφίτη, ο οποίος γραφίτης είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.Εξ αιτίας αυτού ο Πεντελικός σχιστόλιθος είναι άριστος αγωγός ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων 
(σημειώστε το αυτό)!!!


Κατόπιν δοκιμών σε Πεντελικό μάρμαρο με ακτίνες Laser, διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο διαθέτει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες, δηλαδή αποδίδει ηλεκτρικό φορτίο όταν υποβάλλεται σε συνθήκες αυξημένης πίεσης.
Ενα άλλο παράδοξο φαινόμενο είναι η υπέρμετρη συγκέντρωσης μικροσεισμικών δονήσεων στην περιοχή μεταξύ 19:00 και 21:00 ώρας σε 24ωρη βάση.

Οι σεισμικές αυτές δονήσεις προκαλούν τη συμπίεση των φλεβών μαρμάρου και έτσι το μάρμαρο συμπιεζόμενο, λόγω του φαινομένου του πιεζοηλεκτρισμού, γεννά ηλεκτρικά φορτία και σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες στην περιοχή δυναμικούς ενεργειακούς στροβίλους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τη δομή των μαρμάρινων κρυστάλλων και ως επίσης με τα πολλά υδάτινα ρεύματα που διαπερνούν το βουνό,είναι η αιτία πολλών από τα περίεργα φαινόμενα που μαρτυρούνται για την Πεντέλη.

πηγή: perseasorion
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger