Για τον Άγιο Βασιλιά του Ελληνισμού επικρατούν πολλοί θρύλοι και παραδόσεις. Ο Όσιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός (6ος αιώνας μ.Χ.), προφητεύοντας στο μαθητή του Επιφάνιο για τη μελλοντική τύχη της Κωνσταντινούπολης, όταν έφθασε στο σημείο της κατάκτησης της πόλης και της ανάκτησης αυτής από τους Έλληνες, ανέφερε ότι θα βασιλεύσει στην πόλη για τριάντα δύο χρόνια ένας βασιλιάς κάνοντας θαυμαστά πράγματα, που το όνομά του θα είναι Ιωάννης. Οι μετέπειτα προφητείες Αγίων και Γερόντων αναφέρουν ότι ο βασιλιάς αυτός θα είναι στον τύπο του Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος βασίλευσε τριάντα δύο χρόνια! Υπάρχει ακόμα και ο θρύλος ότι ο βασιλιάς Ιωάννης θα είναι ο ίδιος ο Ιωάννης Βατάτζης, ο οποίος θα εγερθεί την κατάλληλη στιγμή για να σώσει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.   

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΒΑΣΙΛΙΑ :

1) ΑΓΙΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΠΑΤΑΡΩΝ: » ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΦΙ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΚΡΑΥΓΑΣΕΙ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΣΑΣ, ΑΡΚΕΤΗ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΛΟΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΘΛΙΨΗ (ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ, ΕΛΕΗΜΩΝ, ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΦΤΩΧΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΨΗ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΗΡΕΜΟΣ) ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΠΟΔΙ ΣΗΜΑΔΙ ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΘΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ, ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΣΠΑΘΙ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ Σ’ ΑΥΤΟΝ, ΑΝΔΡΙΖΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΒΩΝ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΝΕΑ ΑΠΙΣΤΗ. ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ…ΤΑ ΔΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΟΤΡΑ ΚΑΙ ΔΡΕΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ…»

Πηγή:https://agioskosmasoaitolos.wordpress.com

2) ΑΓΙΟΣ 98 ΕΤΩΝ: (ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ)
«ΤΟΤΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΗΠΤΡΟ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΘΑ ΣΤΕΨΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΑ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ:»ΑΝΔΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ» ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΜΑΛΩΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΡΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΟΛΟΙ ΔΕ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΜΑΧΗ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΙΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΥΤΟΥ…»

Πηγή:http://profhteion.blogspot.gr

3) ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ: «ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΝΩΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΓΑΛΗΝΗ, ΤΡΩΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΗ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΡΕΠΑΝΑ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ…ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΑΡ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΟΡΓΙΣΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ* ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ) …ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ…ΤΟΥΣ ΔΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ…»

4) ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΚΩΝ/ΝΟΥ: «ΤΟΤΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΓΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΑΓΡΙΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΕΜΠΤΗΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ «ΣΤΑΘΕΙΤΕ, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΦΟΒΟ, ΤΡΕΞΤΕ ΜΕ ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ, ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΔΡΑ ΓΕΝΝΑΙΟ, ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΟ, ΑΥΤΟΝ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ»

5) ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ: Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ…ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΜΑΗΛΙΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ… ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΙΝΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΘΕΙ…ΗΘΗ ΧΡΗΣΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ… ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ…

ΑΛΛΟΥ ΛΕΕΙ:«Ερωτώσι δε τον Βασιλέα, γέλοντες πως ακούει το όνομά σου; ο δε αποκριθείς λέγει, ο πτωχός, ο πτωχολέων, το όνομά μου Ιω, των πάντων ήμην δραπέτης, και ήλθον να πληρώσω μόνον τας λστ’ ημέρας. εγώ ειμί ο ο βασιλεύς ο πένης. ο ελεών πτωχούς και πένητας, το δε όνομά μου, ιώτα και ω, συν τη μακρά, ο λέγεται Ιω, και ελήλυθα εις τον κόσμον εις Χριστιανών πρεσβείαν, ίνα φυλάττω χρόνους λστ’. Έπειτα πορεύομαι, όθεν εξήλθον, είτα έρχεται και ο λύκος ολίγας τινάς ημέρας»! «Ιω» όμως σημαίνει «Ιωάννης» και ως «λύκος» νοείται ο «Αντίχριστος», ο οποίος θα έρθει μετά τον Άγιο Βασιλέα, επειδή πρέπει να προηγηθεί ο ευαγγελισμός στην Ορθοδοξία όλης της ανθρωπότητας! Όσης απομείνει από τον φονικό Πόλεμο…»

6) ΑΓΙΟΣ ΤΑΡΑΣΙΟΣ: «ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟ Ι ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ Σ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Προφητεία Aγίου Ταρασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.


7) ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ (ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΛΑΟΙ):
Τα όπλα θα πετάξουνε στη γη και τρομαγμένοι/τ’ αστέρι θα κοιτάξουνε σαν
απολιθωμένοι. Σταθήτε θ’ ακουσθή φωνή. Σταθήτε επί τόπου/Γιατί αρκετά
εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυτα εκεί στα δεξιά τα μέρη/το τόξο ακολουθήστε που βγαίνει από το αστέρι.
Κι εκεί θα βρήτε άνθρωπον άγιον/δικόν μου.
Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν μου.
Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνη/τα πρόβατα μου, που γυρνούν
έρημα δίχως στάνη.
………………..
Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου/εις πάντα θάναι άριστος και επί της
υφηλίου/θα άρχη και θα διοική μετά δικαιοσύνης/και η γη θα χαίρεται εκ
διαρκούς ειρήνης.

8) ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1849.
(Ο Χριστός) ευθύς έντυσε έναν γέρο με γένια και τον ευλόγησεν ο αφέντης μας και όλοι, και τον έβαλε εις τα δεξιά του…»
► «… Τότε κατεβαίνει ένα σύγνεφον, και ο αφέντης μας, καθώς ήταν όλοι ίσκιοι εις το κριτήριον, και πήγαμεν εις την Άγια- Σοφιά, και εκεί ευλόγησε εκείνον τον γέρον όπου ‘χε εις τα δεξιά του, και ήταν μια παράταξη, δεν μπορώ να σας παραστήσω. Τον ευλόγησε ο αφέντης μας και όλοι οι άλλοι και είπε: Τούτος είναι ο πρόεδρος της επιτροπής της βασιλείας μου.
΄Ηρθε ο αφέντης μας (σ.σ. ο Πατήρ), ο Χριστός, η Θεοτόκο και όλοι οι άγιοι, με όλη αυτείνη την φωτόχυση, και πολύ χαρούμενος μου λέγει … είδες τον πιτροπό μου, σας ανάστησα οπίσου. Όποτε θα ΄ρθει η διορισμένη η ώρα, όλα αυτά θα τ΄ απολάψετε, και την μεγάλη κορόνα»
«Μιαν αυγή έκανα την προσευχή μου και ήμουν πολύ μέσα, εις τις εικόνες, και ήμουν και κρυγιωμένος και αποσταμένος και πονεμένος. ανοίγω την πόρτα, βλέπω εις την σάλα έναν με γένια, σαν καλόγερον. τον καλημερώ, του λέγω: Γέροντα, κόπιασε μέσα εις την κάμαρη, ότι δεν μπορώ να σταθώ αυτού – ήτον κοντά τα έβγα του Δεκεμβρίου, 20 (σ.σ. 1849), και ήτον κρύγιον πολύ. Έρχεται μέσα και κάθεται γοναστικώς μπροστά μου. Του λέγω: Αυτό είναι τυραγνικόν έργον. Τον πήρα πλησίον μου. μου λέγει: Σου φέρνω ευκές και ευλογίες από τον αφέντη μας, εσένα και όλης της συντροφιάς σου. Του λέγω: Ποιος είναι ο αφέντης; και συντροφιά δεν έχω. – Ο άνωθεν είναι, και ξέρει και σένα και την συντροφιά σου. – Τι άξιος είμαι εγώ δι΄ αυτά οπού μου λες! σήκω να πάμε μέσα, εις τις εικόνες. Πήγαμεν εκεί, λέγω τρεις φορές: Κύριε, Κύριε, Κύριε, ετούτος ο άνθρωπος ήρθε εις το σπίτι μου και μου λέγει λόγια όπου εγώ είμαι ανάξιος. Και αν είναι αληθινός, να είναι η ευχή και η ευλογία της παντοδυναμίας σου και της βασιλείας σου, ειδέ και είναι επίβουλος, να γένει στάχτη, έξω από το σπίτι μου! Τότε ορκίζεται και αυτός και κλαίγει. Έκαμα τρεις μετάνοιες, το ίδιον και αυτός. Πήρα να του φιλήσω το χέρι του, δεν μου το ΄δωσε, μου είπε ότι δεν είναι γερωμένος… …Μου είπε ότι θα ΄ρθουνε βρωμερά έθνη αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, να είστε προσεχτικοί και μεγάλη ομόνοια αναμεταξύ σας, και όταν να ιδείς τίποτας, τελειώνοντας αυτό να κινηθείς με όσους μπορέσεις…»
«…Ξηγήσου με πλατύτερα. Τι είσαι και πώς ήρθες; Μου λέγει: Εγώ ήμουν εις τον Άγιον Τάφο αρκετόν καιρόν, και μιαν βραδιά είδα τον Παντοκράτορα και όλη του την βασιλείαν – και με λένε Γιάννη – και μου λέγει: «Γιάννη, Γιάννη, Γιάννη, εσύ ΄σαι ο επίτροπος της βασιλείας μου, και καθώς φέρνεσαι να μην αλλάξεις τρίχα, είσαι χαμένος και εδώ και εις την άλλη ζωή». Αυτό το είδα τρεις βραδιές εις τον ύπνο μου. ύστερα έρχεται και μου λέγει να ειπώ του γούμενου και των αλλονών ολονών, με τα ονόματά τους, ξεχωριστά, να μην ξέρει ένας τον άλλον, να τ’ς ειπώ τι ‘ναι αυτά οπού κάνουν και που ακολούθησαν το ναόν μου. είτε θα ΄ρθουν εις τον δρόμο τους και να μετανοήσουν, είτε θα ιδούνε πράματα και εδώ και εις την άλλη ζωή. θα τους στείλω εις το ιπύρι να καίγονται μαζί με τους άλλους. Πήγε και είπε όλα αυτά. Τ΄ άιο-Κωνσταντίνου, στα 1844, τον πήραν και πήγαν εις την Κωνσταντινούπολη, και εις την Αγίας Σοφίαν τον χειροτόνησαν. βλέπει αυτά όλα εις τον ύπνο του. Περνώντας κάμποσος καιρός, του λένε να βρεθεί εις την Κωνσταντινούπολη. Πήγε εκεί και του έβαλαν την κορόνα, και του λέγει: Εσύ ΄σαι ο πρόεδρος της πιτροπής της βασιλείας μου, όταν θα ‘ρθει η ώρα μου η διορισμένη. Και του είπε να ‘χει δικιοσύνη, και άλλες πολλές διάτες. Του παρουσιάζουν τον σουλτάνο σ΄ ένα παλιό σκαμνί, και τον δικό μας τον βασιλέα το ίδιον, και του είπε τότε, θα πάνε εις το ιπύρι εις το εξώτερον και οι δύο ετούτοι. τον παίρνουν ύστερα – όχι εις τον ύπνον, ζωντανόν – και τον πάνε σε όλες τις εκκλησίες να τις φκιάσει, και σε όλα τα τζαμιά, και του είπαν, όταν είναι ο καιρός οπού θα πιτροπέψει, του είπαν το κάθε τζαμί τι εκκλησία να γένει. Τους λέγει: Πότε είναι; – Ούτε να ρωτάς δια τον καιρόν, ότι όθεν σε διατάττω, να είσαι έτοιμος και χωρίς να ξετάζεις…»
Η ηλικία του ήταν ως εξήντα πέντε, εβδομήντα. Όχι γερής κράσης, μέτριο μπόγι, και όλο χαρούμενος, γλυκός άνθρωπος πολύ, και έφυγε και μου είπε: Πρώτα ο Θεός, θα σμίξομεν εκεί οπού θα βλογήσει ο αφέντης μας.
Δεν έχω την θύμησην καλά αν ήταν αυτός ο ίδιος εις την παντοδυναμίαν του, τότε εις το κριτήριόν του, οπού τον είχε εις το δεξιόν του, και εις την Αγίαν Σοφίαν –

Πηγή:http://www.noiazomai.net


Αγαρ προς στιγμήν μέγας". Όταν δηλαδή η Τουρκία γίνη τρομερά ισχυρή, μια "υπερδύναμις" της Ανατολής, θα επιτεθή κατά της Ελλάδος και θα προχωρήση πολύ μέσα στο Ελληνικό έδαφος. "Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια (Σύμφωνα με τον Γέροντα Παΐσιο, ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τα ναυτικά έξι μίλια που περιβάλλουν τον νησιωτικό μας χώρο). Η Ελλάδα υποχωρεί, συμπτύσσεται. 

Το "Ξανθό Γένος", η Ρωσία δηλαδή δράττεται της ευκαιρίας και καταλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά των Δαρδανελλίων. Η Τουρκική Αντίστασις συντρίβεται και ο Ρωσικός Στρατός καταλαμβάνει τα Τουρκικά εδάφη το ένα μετά το άλλο. Στην Κωνσταντινούπολη εγκαθιδρύονται τρεις Προνοητές (Κυβερνήτες), που αναλαμβάνουν την Διοίκηση και τον έλεγχο των Τουρκικών εδαφών που έχουν καταληφθεί. 

Όταν ο Ρωσικός στρατός εισβάλλει στην Τουρκία, ο
τουρκικός στρατός θα ανακόψει την εντός Ελληνικού εδάφους προέλαση του, θα αναδιπλωθεί και θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να την υπερασπίσει από τους Ρώσους και τους συμμάχους τους. 

Οι Δυτικές Συμμαχικές Δυνάμεις, αφού συνέλθουν από την έκπληξη και την ταραχή τους και τον θυμό τους από την Ρωσική εισβολή στην Τουρκία, θα σπεύσουν να υπερασπίσουν τα σπουδαία αυτά στρατηγικά σημεία στην Τουρκία. Θα ηττηθούν όμως από τον Ανατολικό Συνασπισμό. Η δε Ρωσία με τους συμμάχους της θα συνεχίσει θριαμβευτικά την προέλαση της μέσα στο Τουρκικό έδαφος. 

Θα περάσει χρονικό διάστημα 5-6 μηνών στο οποίο οι Δυτικές Δυνάμεις θα έχουν συμπληρώσει τις πολεμικές τους προετοιμασίες για αντεπίθεση. Τέσσερα εκστρατευτικά σώματα θα στείλουν στην Τουρκία, σε τέσσερα διαφορετικά στρατηγικά σημεία. Στην Έφεσο, στην Πέργαμο, στην Μελάγια, και στην Βιθυνία. Εκτός τούτου, θα κάμουν απόβαση από το Αδριατικό Πέλαγος στην Βόρεια Ήπειρο ή κάπου αλλού στην Αλβανία. 

Άλλες συμμαχικές δυνάμεις θα κατέλθουν από τα Βόρεια της Κωνσταντινουπόλεως και θα προσβάλουν αυτή την ίδια την Πόλη. Συνολικά 18 Έθνη θα συγκρουστούν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Ένας τρομερός πόλεμος, όμοιος του οποίου ουδέποτε είδε προηγουμένως ο κόσμος, θα ξεσπάσει στην ξηρά, στον αέρα, και στην θάλασσα. Η πυρηνική αναμέτρηση, ο πυρηνικός όλεθρος, θα είναι μάλλον μια φοβερή πιθανή πραγματικότητα. Η λύσσα του τρομερού αυτού πολέμου, η αγριότης, η βιαιότης του θα είναι μοναδικές στην Ιστορία. Αυτό το τονίζουν και το υπογραμμίζουν όλες οι προφητείες από τα βάθη των αιώνων. Από την Προφητεία του Αγίου Μεθοδίου (311 μ.Χ.) μέχρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1779 μ.Χ.). Τρείς μέρες και τρείς νύκτες θα βαστάξει αυτός ο πόλεμος. Τα νεκρά σώματα των στρατιωτών θα γίνουν βουνά, που θα εμποδίζουν τους εμπολέμους στρατούς να προχωρήσουν! "Τότε ο βούς βοήσει και η ξηρόλοφος θρηνήσει και τότε σταθώσιν οι ίπποι", τα πολεμικά δηλ. οχήματα, διότι δεν θα μπορούν να προχωρήσουν ένεκα των βουνών από τα πτώματα, τις λίμνες από τα αίματα και τις αιμωγές των στρατιωτών!

Σ'αυτόν τον τρομερό πόλεμο "πάντες οι αμαρτωλοί φθαρήσωνται". Δηλαδή οι αμαρτωλοί θα σκοτωθούν κατά την προφητεία του Αγίου Μεθοδίου. Ο δε Λέων ο σοφός προβλέπει ότι "όλοι οι άνθρωποι, πιστοί και άπιστοι θα περάσουν από φοβερές θλίψεις και θα υποφέρουν πολλά στον καιρό του πολέμου αυτού, διότι θα πέσουν στον κόσμο "οι επτά πληγές και οι δύο θερισμοί της αποκαλύψεως". Εξαιτίας αυτών των τρομερών γεγονότων, οι πιστοί θα εκδηλώσουν όλη τους την μετάνοια, και θλίψη και θα παρακαλούν ακατάπαυστα τον Θεό, να τους λυπηθεί και να τους ευσπλαχνισθεί, ώστε να σταματήσουν τα δεινά του Κόσμου και να ειρηνεύσει. Ο Θεός ακούει τις προσευχές των πιστών του Τέκνων και στέλνει Άγγελο στην Γη με μορφή ανθρώπου, για να βοηθήσει τον Αναστάντα ενάρετο και ευσεβή Ιωάννη, να εφαρμόσει τις αποφάσεις και βουλές του Θεού για λύση του Ανατολικού ζητήματος και σωτηρία εν Χριστώ του κόσμου. Ο ευσεβής Ιωάννης επιβάλλεται από τον Θεό, βασιλέας όλης της Οικουμένης. 

Αφού γίνει αυτό, με σημεία υπερφυσικά και με τρόπο θαυμαστό, όπως μας τον περιγράφουν οι Προφητείες του Λέοντος του Σοφού και του Αγίου Μεθοδίου, ο "Άγιος Βασιλέας", όπως τον αποκαλεί ο Άγιος Ταράσιος, θα αναλάβει αμέσως ενεργό δράση για την ειρήνευση όλου του Κόσμου και για τον εκχριστιανισμό του! Τρία ολόκληρα χρόνια θα βαστάξει αυτό το ιερό και σωτήριο έργο, κατά το οποίο θα έχει συμβούλους και βοηθούς του δύο Αγγέλους!

Ο ΄Αγιος Βασιλέας θα περιέλθει όλα τα Έθνη κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού, τις αλήθειες της Ορθοδόξου Πίστεως, κρατώντας στα χέρια του τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο και με εξουσία πολύ και δύναμη μεγάλη για να επιβάλλει το θέλημα του Θεού. Όσοι δε λαοί δεν θα δέχονται το κήρυγμα αυτό της μετανοίας και σωτηρίας και θα αντιστέκονται έτσι στο στο θέλημα του Θεού, θα πατάσσονται αμείλικτα. "πας τις μη ακούων το κήρυγμα αυτού απολεσθήσεται". Τόσοι πολλοί, όμως νεκροί θα πέσουν, ώστε ο Θεός θα στείλει όρνεα σαρκοφάγα για να καταφάγουν τα ανθρώπινα πτώματα. Με αυτό το τρόπο δεν θα δημιουργηθούν αρρώστειες που θα έθεταν σε κίνδυνο και τους πιστούς. 

Στον κόσμο όλο θα επιβάλλει την ειρήνη. Ειδικότερα, ο Άγιος Ανδρέας ο Σαλός, λέει ότι " θήσει ο Αγιος Βασιλεύς την χείρα αυτού την δεξιάν επί την θάλασσαν και ημερώσει τα ξανθά γένη...". Ξανθά Γένη μπορεί να είναι οι ΑγγλοΑμερικάνοι, Οι Ρώσοι, οι οποίοι δεν θα θα δούν με καλό μάτι την νέα κατάσταση των πραγμάτων, που θα επιβάλλει ο Αγιος Βασιλεύς. Ως εκ τούτου, ο Αγιος Βασιλεύς θα στραφεί προς την θάλασσα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, που θα είναι οι πολεμικοί τους στόλοι και αφού κάμει με το δεξί του χέρι το σημείο του σταυρού, θα καταστραφούν έτσι εν ριπή οφθαλμού με θεϊκή δύναμη, όλοι οι στόλοι με τα πληρώματα τους. Έπειτα από την τιμωρία αυτή, τα Ξανθά γένη θα συνέλθουν και θα υποταγούν στον Άγιο Βασιλέα δεχόμενοι έτσι το κήρυγμα της μετανοίας και υποτασσόμενοι κι αυτοί στο θέλημα του Παντοδύναμου Θεού. 

Μετά, κατά τον Λέοντα Σοφό, Ο Άγιος Βασιλέας θα στραφεί προς την εκκαθάριση της Εκκλησίας του Χριστού για να διώξει όλους τους αναξίους ιερείς, αρχιερείς κλπ. και να αποκαταστήσει τους Ευσεβείς και Εναρέτους Κληρικούς που ευαρέστησαν με τα καλά τους έργα τον θεό. Και κατά την ιερά Παράδοση, τόση θα είναι η ιερή αγανάκτηση του Αγίου Βασιλέως κατά των ασεβών κληρικών, που ο ίδιος σαν άλλος Βασιλέας, θα τους πατάξει με τα ίδια του τα χέρια. Θα τους αντικαταστήσει όλους με άλλους ευσεβείς και εναρέτους, που θα χειροτονήσει με υπόδειξη του Αγίου Πνεύματος. 

Αφού γίνουν όλα αυτά, τότε ο Άγιος Βασιλέας, μας λέει ο Άγιος Μεθόδιος, θα ειρηνεύσει "τα εσπέρια έθνη" δηλ. τα κράτη της Ευρώπης. Η ειρήνευση θα γίνει με την πτώση του Παπισμού, Προτεσταντισμού, Μασωνισμού, Πνευματισμού, όλων των αθεϊστικών συστημάτων, εξάλειψη του μιάσματος του χιλιασμού ή των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά και όλων όσων γλύτωσαν από την καταστροφή του φοβερού Πολέμου και επέστρεψαν στην αληθινή Πίστη του θεανθρώπου Χριστού. Έτσι, στην Ευρώπη όλη θα υπάρχει μία Εκκλησία, μία Πίστη, ένας Ποιμένας, ένας Πατριάρχης!

Στην Ασία, η νέα πραγματικότητα καθώς και η Ειρήνη δεν κατορθώθηκε να επιβληθεί, ούτε και η ασέβεια και η απιστία να απομακρυνθεί από τις Χώρες αυτές. (Οι Προνοητές δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αυτό, λόγω του τεράστιου πληθυσμού που έχει η Ασία). 

Όταν όμως, θα έλθει ο Άγιος Βασιλέας και θα βρεί όλους αυτούς τους Μουσουλμανικούς πληθυσμούς και τους ειδωλολάτρες να μην έχουν τελείως υποταγεί, αλλά με πείσμα να επιμένουν στην απιστία του Μωάμεθ και των δαιμονικών δοξασιών, θα τους πολεμήσει άγρια και θα πατάξει όλους όσους δεν θέλουν να μετανοήσουν και να πιστέψουν στον Χριστό. Πολύ χαρακτηριστικά περιγράφει την καταστροφή των Οθωμανών ο Άγιος Ανδρέας δια των εξής: " Και μετά ταύτα δώσει το πρόσωπον αυτού επί Ανατολάς, και ταπεινώσει τους υιούς της Άγαρ. Οργισθήσεται γαρ κατ' αυτών δια την βλασφημείαν αυτών, χολήν Σοδόμων και πικρίας Γομόρων, και δια ταύτα νύξας επεγερεί τον Βασιλέα των Ρωμαίων (Ελλήνων) επ'αυτούς και τα τέκνα αυτών πυρί αναλώσει, και αυτοί οι παραδιδόμενοι εις τας χείρας αυτού, εμπρησμώ βιαιοτάτω παραδοθήσονται". 

Με πιο  λίγα λόγια και περίπου τα ίδια λέγει και ο Άγιος Μεθόδιος: " Και μετά ταύτα καταδιώξει τους Ισμαηλίτας εν χειρί κραταιά και εν βραχίονι υψηλώ και εις το τέλος διαφθερεί αυτούς". Μόνον όσοι από τους Τούρκους θα βαπτισθούν θα σωθούν, που θα είναι περίπου το ένα τρίτο!

Έπειτα από την Ασία, έρχεται η σειρά της Αρχαίας Ιλλυρίας (είναι η σημερινή Γιουγκοσλαβία και Αλβανία) να δεχθεί το μήνυμα της σωτηρίας, της αλλαγής και επιστροφής σε μια αληθινή Χριστιανική ζωή.

Ύστερα από αυτό, ο Αγιος Βασιλέας θα εκστρατεύσει κατά της Αιγύπτου, η οποία θα πάθει τεράστιες καταστροφές κατά τον Λέοντα τον Σοφό. Θα ερημωθεί πάρα πολύ ένεκα της μεγάλης σφαγής. Κατόπιν τούτου η Αίγυπτος θα προσφέρει την τελεία υποταγή της. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αιθιοπία. 

Όσον αφορά τους Ιουδαίους, ο Άγιος Ανδρέας λέει μόνο τούτο: " και έσται ζήλος μέγας και τους Ιουδαίους καταδιώξει". Απ'αυτό φαίνεται ότι με ιδιαίτερο ζήλο θα στραφεί ο Αγιος Βασιλέας για την επιστροφή των Εβραίων στον Χριστό. Και θα πατάξει αμείλικτα κάθε Εβραίο που θα αντισταθεί στο κήρυγμα του και θα προτιμήσει και πάλι την απιστία, την άρνηση, παρά να πιστεύσει στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Θα παταχθούν και θα αφανισθούν από προσώπου της Γής!

Και ερχόμεθα τέλος, στο πιό τραγικό και πιο τρομερό έργο του Αγίου Βασιλέως. Το αναφέρουμε αμέσως. "Και Γωγ και Μαγώγ, και έθνη πολλά μετ'αυτών ωσεί άμμος της θαλάσσης διαναστήσονται, φόβος δε μέγας γεννήσεται τη Οικουμένη. Τότε ο Βασιλεύς κλαύσει έμπροσθεν του Κυρίου του Θεού, και καταβύσεται πύρ εξ Ουρανού και καταφάγεται αυτούς, και τότε γεννήσεται μεγάλη γαλήνη εν όλη τη οικουμένη". Τα έθνη αυτά πολυάριθμα, που θα είναι σαν την άμμο της θάλασσας είναι εκείνα που ομιλεί η Αποκάλυψις στο κεφάλιο ιστ', που λέει "και ο έκτος Άγγελος εξέχεε την φιάλη αυτού επί τον ποταμόν τον μέγα τον Ευφράτη και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, ίνα ετοιμασθεί η οδός των βασιλέων των από ανατολή ηλίου". Δηλαδή Κινέζοι,  Ινδοί, Τάταροι, Μογγόλοι, Πακιστανοί, Βιετναμέζοι, Θιβετιανοί, Αφγανοί, Πέρσες, Καλμούκοι κλπ...όλοι αυτοί οι λαοί θα εκστρατεύσουν κατά του Αγίου Βασιλέως, παρακινούμενοι από τον άρχοντα του κόσμου, τον Σατανά. 

Το γεγονός αυτό είναι ομολογουμένως πολύ τρομερό και η περίσταση πολύ δύσκολη. Εκατομμύρια θα είναι ο στρατός όλων αυτών των Εθνών, που θα εκστρατεύσουν κατά του Αγίου Βασιλέως. Και αν χρησιμοποιήσει τα συνηθισμένα μέσα, δεν θα μπορέσει γρήγορα να καταστρέψει τόσο πολυάριθμο στρατό. Γι αυτό θα προσευχηθεί θερμά στον Κύριο, αν και τίποτε δεν κάμνει χωρίς προσευχή και έξω από τις οδηγίες των Αγίων Αγγέλων, για να μπορέσει γρήγορα να καταστρέψει όλο αυτό το στρατό. Και ο Κύριος καταπέμπει εναντίον τους πυρ Θεϊκό, το οποίο εν ριπή οφθαλμού θα αφανισθούν από το πρόσωπο της Γής!

Αφού έτσι στερεώσει την αληθινή πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού θα επιστρέψει με πολύ δόξα στην Κωνσταντινούπολη, όσο κανένας άλλος προηγουμένως Βασιλιάς ή Αυτοκράτορας. Και θα βασιλεύσει με σιδηρά πυγμή, με άκρα δικαιοσύνη, και με πολύ αγάπη προς τον κόσμο εν ονόματι του Ιησού Χριστού, του μοναδικού Σωτήρος του κόσμου. 

Όλες σχεδόν οι προφητείες, τονίζουν με τα πιό ζωηρά χρώματα την ειρηνική, μακαρία αυτή εποχή, που θα επικρατήσει σε όλη τη γή, όταν επιστρέψει ο Αγιος Βασιλιάς στην Κωνσταντινούπολη από την τριετή επιτυχή ιεραποστολική του δράση.   Ο Άγιος Μεθόδιος γράφει σχετικά: " Εν τω υποτρέφεσθαι αυτόν ανοιχθήσονται οι θησαυροί της γής, και πάντες πλουτίσωσι, και ουδείς εξ αυτών πένης (φτωχός) και η γή αποδώσει τον καρπό αυτής εκατοντοπλασίονα...".

Η προφητεία προς τον Βασιλέα Μανουήλ αναφέρει: " Τότε ο βασιλεύς ελθείν εν τη Πόλει, οι θησαυροί της Γής ανοιχθήσονται και όπου εστί χρυσός  ή άργυρος φανερωθήσονται... Τοσούτον δ' έσται το πλήθος του θησαυρού, ώστε ρίπτειν και εν τη γή μέρος εκείνου, αχρηστίας ένεκεν, χαρά και αγαλλίασις έσται εν όλω τω κόσμω και ουδείς έσται ο αδικών ή ο αδικούμενος..."

Και ο προφήτης Αμώς προφητεύει : " Ιδού έρχονται ημέραι, λέγει Κύριος και ο αροτρεύς θέλει φθάσει τον θεριστήν, και ο λινοβάτης τον σπείροντα, και τα ό θέλουσι σταλάξει γλεύκος, και όλα τα βουνά θέλουσι ρέει αγαθά". Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, λέει χαρακτηριστικά: " Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τον γενικό πόλεμο. Θα τρώγει με ασημένιο κουτάλι. Θα ζήσει ο λύκος με τ'αρνί."!

Και ο Άγιος Ανδρέας Προσθέτει : "...έσονται γαρ οι άνθρωποι πλούσιοι σφόδρα και εν γαλήνη βαθεία εσθίοντες και πίνοντες...Δίκη ούκ έσται εν ταις ημέραις αυτού. Αλλ'ούτε ο αδικούμενος. Πτήξει γαρ από προσώπου αυτού πάσα η γη και πας χρυσός, ος εστιν εν οιοδήποτε τόπω κρυπτόμενος, νεύσει Θεού αποκαλυφθήσεται τω βασιλεί εκείνω. Και αυτός σκορπίσει πάντα τα αγαθά τοις χρείαν έχουσι. Και πλουτίσωσιν οι μεγιστάνες αυτού και έσονται ως βασιλείς, και οι πένητες ως άρχοντες. 

Τους θησαυρούς αυτούς που θα δώσει η γή, ο Άγιος Βασιλεύς θα τους χρησιμοποιήσει και για την ανακαίνιση των Ιερών Ναών που έπαθαν καταστροφές από την μανία του πολέμου και για ανέγερση νέων. Η Κωνσταντινούπολη θα ανακαινισθεί και θα ξανακτισθεί εκ νέου πιο ωραία και πιο λαμπρά, ώστε να γίνει "Οίκος Δόξης  του Θεού" και να παύσει να είναι πια τόπος βλασφημείας και ασέβειας. Θα αποβεί και πάλι "Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο". Και κατά τον Λέοντα Σοφό: " Ήξουσι δι'αύθις κύκλοθεν τα σα τέκνα, ευθείας, ώσπερ εκ κύκλου προς κεντρίον". Δηλαδή οι Χριστιανοί τότε θα αρχίσουν να μαζεύονται στην Κωνσταντινούπολη σαν τα τέκνα, που πηγαίνουν να βρούν την χαμένη τους Μητέρα!

Απ'όλα τα μέρη θα έλθουν στην Κωνσταντινούπολη μεγάλοι και μικροί, για να ιδούν και προσκυνήσουν τον θαυμάσιο και εκλεκτό του Κυρίου Βασιλέα, τον Άγιο Ιωάννη. Κάθε ένας δε που θα τον βλέπει θα λαμβάνει "το εαυτού καταθύμιο", δηλαδή την λύση των αποριών του, όπως μαρτυρεί ο Σοφός Λέων. 

Οι πόλεμοι καταργούνται πιά, όπως μαρτυρεί ο Άγιος Μεθόδιος: "Τα δε όπλα τα πολεμικά γενήσονται ως άροτρα και δρέπανα". Επίσης και ο Άγιος Ανδρέας: " Και εν τω μη είναι πόλεμον, συγκόψουσι τας σπάθας αυτών εις δρέπανα και τους κοντούς εις εργαλεία γεωπονικά, δι ών την γή εργάζονται".

Επίσης, κατά την ευλογημένη, και μακαρία αυτή εποχή, θα παύσουν τα δικαστήρια να λειτουργούν, διότι δεν θα υπάρχουν δίκες, υποθέσεις να δικάσουν! "Και δίκη ουκέτι έσται, ούτε ο αδικών ούτε ο αδικούμενος. Φόβο γαρ ποιήσει (ο Αγιος Βασιλεύς) τους υιούς των ανθρώπων σωφρονείν και τους παρανομούντας των μεγιστάνων ταπεινώσει, και θανάτω παραδώσει".

Άσεμνα θεάματα και αμαρτωλές γενικά διασκεδάσεις και εκδηλώσεις της ζωής θα καταργηθούν. Όλα, το κάθε τι, θα αποπνέουν το άρωμα της ευσέβειας και αγιότητας. Τέλος, κάθε ένας, ανάλογα με την αξία του, θα πάρει την θέση που του αξίζει: ¨Δώσει κατ'αξίαν πάντων" λέγει ο Άγιος Μεθόδιος. Όταν λοιπόν θα εξαλειφθούν οι αμαρτωλοί από την γή, "γεννήσεται μία ποίμνη, εις ποιμήν". 

Η Βασιλεία του Αγίου Βασιλέως θα διαρκέσει 35 χρόνια. Μακάριος πράγματι εκείνος, που θα ζήσει και θα αξιωθεί να δεί τα μεγάλα και θαυμαστά έργα, που με την χάρη και δύναμη του Παντοδύναμου και Πανάγαθου Θεού θα κατορθώσει να κάνει ο Άγιος Βασιλεύς.

Μακάριοι αληθινά θα είναι όσοι θα αξιωθούν να δουν την δόξα και ευλογία του Θεού, που θα λάμψει με την βασιλεία και αγιότητα του ευσεβούς και Μεγάλου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιωάννου!

Πηγή: Οι Προφήτες μας αποκαλύπτουν - Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτου
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger