«Πολύ καλό φίλο της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στις Βρυξέλλες.
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας με τον κ. Σουλτς μπήκαμε στην ουσία των ελληνικών προβλημάτων», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».
«Όταν έχουμε 50% ανεργία των νέων δεν μπορείς να μιλάς για το μέλλον της Ελλάδας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Το μήνυμα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα είναι αυτό της βοήθειας και της αλληλεγγύης», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Σουλτς: Δίνουμε έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης
«Δίνουμε έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Θα ενισχυθούν οι διαδικασίες για την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς.
«Πρέπει να καταρτίσουμε σχέδιο για την πρόσληψη νέων - ανέργων στην Ελλάδα», πρόσθεσε.
«Υπάρχουν εντάσεις στην Ευρωζώνη. Δίνω τη συμβουλή στον κ. Τσίπρα να αντιμετωπίσει αυτές τις εντάσεις. Οι παρερμηνείες να επιλυθούν», κατέληξε.
Ο κ. Τσίπρας αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger