Ο Πόλεμος της Αμερικής με το Ιράν είναι τελειωμένη υπόθεση...;;;;
Το αλληγορικό μήνυμα του Τραμπ που έγραψε μετά την δολοφονία του Σουλεϊμανί :
Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε έναν πόλεμο, αλλά ποτέ δεν έχασε μια διαπραγμάτευση!
Iran never won a war, but never lost a negotiation!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 Ιανουαρίου 2020
Πιθανότατα ο Τραμπ με τα παραπάνω είχε σκοπό να μας προετοιμάσει για την μεγάλη έκρηξη που έρχεται.
Μάλιστα όπως αναφέρουν διάφορες ιστοσελίδες ενδεχομένως μετά την εκτέλεση του Σουλεϊμανί εσωτερικοί αντίπαλοι του Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τον ίδιον τον Τραμπ, για να ενοχοποιήσουν τον σιιτικό κόσμο και ειδικά το Ιράν.
Όλα αυτά μπορεί να είναι μια εκτίμηση των Μυστικών Υπηρεσιών, σίγουρα όμως κινδυνεύει η διεθνή Ειρήνη.
Σημειωτέον πως η εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού έγινε μετά την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για τον East Med.
Το νήμα του πεπρωμένου στο παιχνίδι της εξουσίας!
Τα υποχθόνια κυκλώματα που εξουσιάζουν το βαθύ κράτος της Αμερικής φαίνεται πως σκοπεύουν να ξεκινήσουν έναν ακόμη πόλεμο με αφορμή κάποια δολοφονία υψηλού προσώπου είτε στήνοντας νέους "δίδυμους πύργους".....;;
Ας θυμάστε μελλοντικά όταν ....
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κυβερνήσει κάποια στιγμή για δεύτερη φορά τις ΗΠΑ, τότε θα ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του και θα δούμε:
Τον Ντόναλντ Τραμπ και μια ιδιόμορφη πολιτική τροπή διαφορετικών ζυμώσεων και αντιθέσεων μεταξύ συντηρητισμού και τροτσκιστικού συμπλέγματος για “κοινωνική οικονομική επανάσταση”
Ο συντηρητισμός στις ΗΠΑ αποτελεί μια σοβαρή και αξιόλογη πολιτική θεωρία, που εκφράζεται μέσα από μια συστηματική και οργανωμένη πολιτική έκφραση των υποστηρικτών ενός συνόλου κοινωνικών θεσμών, όπως η θεσμική οικογένεια, η οργανωμένη θρησκεία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, η κυριαρχία του έθνους-κράτους και η κρατική εξουσία. Βασικά χαρακτηριστικά που υπερασπίζεται ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ. Ωστόσο η βασική κρυφή ατζέντα της πολιτικής του, που θα φανεί στο μέλλον, στοχεύει για την αμερικανική καθημερινότητα να έχει βαθιές κοινωνικές αλλαγές που είναι επηρεασμένες από
την ιδεολογία του Trotsky για “συνεχή κοινωνική οικονομική επανάσταση” με σκοπό έναν ιδιότυπο σοσιαλισμό στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Δηλαδή θα επιβεβαιωθεί ότι η κρίση απλώς θα δώσει την τελευταία ώθηση θεμελιακά..
Ήταν κάτι που υποστήριζε ο Τρότσκι :
"..... Στις περιόδους καπιταλιστικής παρακμής, οι κρίσεις έχουν παρατεταμένο χαρακτήρα, ενώ τα μπουμ είναι σύντομα, επιφανειακά και κερδοσκοπικά. Στις περιόδους στασιμότητας, οι διακυμάνσεις αναπαράγονται στο ίδιο επίπεδο. (...)
Η αμοιβαία σχέση μεταξύ οικονομικού μπουμ και κρίσης από τη μια και ανάπτυξης της επανάστασης από την άλλη έχει για εμάς εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο θεωρητικά αλλά και κυρίως από πρακτική σκοπιά...."
Αλλά στην εξωτερική πολιτική του θα μετατρέψει τα στοιχεία του τροτσκιστικού διεθνισμού με έναν ιδιόμορφο, δικό του τρόπο....
Δηλαδή:
Ο διεθνισμός του Τρότσκι συνίσταται στο να κρίνει πρακτικά το κάθε τι και να επεμβαίνει έμπρακτα στην Ιστορία πάνω σε ένα παγκόσμιο σχέδιο, επιδιώκοντας παγκόσμιους σκοπούς. Γιατί θεωρούσε ότι το παγκόσμιο έδαφος που κατέχεται απ’ αυτό που σήμερα λέμε πολιτισμένη ανθρωπότητα θεωρείται ως ένα απέραντο και μοναδικό πεδίο μάχης , όπου κινούνται οι λαοί και οι τάξεις.
Εφαρμόζεται όλο το προηγούμενο του Τρότσκι εδώ στην περίπτωση του Τραμπ με το εξής σκεπτικό :
Σαν μια ιδέα για συνεχή ιμπεριαλιστικό οικονομικό πόλεμο με σκοπό την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και μιας πανίσχυρης σιωνιστικής ομάδας συμφερόντων που εδρεύει και δρα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στο Κράτος του Ισραήλ...
Νικ. Αλ. Αργυρίου
Δημοσίευση σχολίου
Blogger Facebook