Φαίνεται πως κάποιοι έχουν πάρει ήδη την απόφαση να "βάλουν φωτιά στον κόσμο". Όπως μεταδίδει το Russia Today, ένα μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου κατήγγειλε πως ο γιος του απήχθη ενόσω βρισκόταν στις Μαλδίβες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να τον ανταλλάξουν με τον Snowden.

Ο Ρομάν Σελεζνυόφ ηλικίας 30 ετών συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαλέ στις Μαλδίβες, καθώς προετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο το οποίο θα τον πήγαινε πίσω στην Μόσχα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RT ο νεαρός υποχρεώθηκε να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο το οποίο τον μετέφερε στο Γκουάμ (Στρατιωτική Βάση ΗΠΑ στον Ειρηνικό) όπου εκεί έγινε επίσημα η σύλληψή του. Αυτή την στιγμή το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για μια "De Facto Απαγωγή" εκφράζοντας όχι απλά τη δυσαρέσκειά του αλλά και την απίστευτα έντονη οργή του.

Το ίδιο έκαναν και με τον Βίκτορ Μπάουτ (τον διάσημο έμπορο όπλων, τον οποίο ενσάρκωσε ο Νίκολας Κέιτζ στην τανία Lord of War) και τον Κονσταντίν Γιαροσένκο, δηλώνει ο πατέρας του Ρομάν, Βαλέρι Σελεζνυόφ. "Μπορεί αύριο ή την άλλη να απαιτήσουν λύτρα ή ακόμα και να ζητήσουν ανταλλαγή με τον Edward Snowden", σημειώνει ο Σελεζνυόφ σε συνέντευξή του.

Προς το παρών δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιο του, ενώ υποστηρίζει πως τον μετέφεραν στο Guam, επειδή ο Αμερικανικός νόμος δεν έχει και τόση "δύναμη" εκεί (κάτι σαν το Γκουαντάναμο δηλαδή).

Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ καθώς επίσης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσαν πως σήμερα Δευτέρα πως ο Ρομάν Σελεζνυόφ κατηγορείται για αδικήματα όπως κλοπή, τραπεζική απάτη, παράνομη πρόσβαση σε πληροφορίες σε προστατευμένους υπολογιστές, καθώς επίσης και διακίνηση των πληροφοριών αυτών σε μη εξουσιοδοτημένες συσκευές.

Και όλες αυτές οι κατηγορίες να ισχύουν, η απαγωγή ενός Ρώσου Πολίτη από έδαφος τρίτης χώρας υπερβαίνει κατα πολύ τα αδικήματα του Σελεζνυόφ! Αν η Ρωσία κλιμακώσει με αντίστοιχες κρατήσεις Αμερικανών υπηκόων στο έδαφός της, τότε η φωτιά θα εξαπλωθεί.

Και να θυμίσουμε για πολλοστή φορά πως οι δύο υπερδυνάμεις ασκούνται εφαπτομενικά στην Μαύρη Θάλασσα με την δική μας Κ/Φ "Μαχητής" να συμβάλλει στην "Εξάπλωση της Αμερικανικής Δημοκρατίας" (και στην απαγωγή πολιτών ξένων χωρών ανά τον κόσμο) όπως γράψαμε χθες ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger