Στα ύψη έχει ανέβει το θερμόμετρο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει χτυπήσει συναγερμός μετά το ναύαγιο -ουσιαστικά- της χθεσινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να καταθέσει αντιπρόταση με ενσωματωμένες κάποιες από τις προτάσεις των δανειστών. Μάλιστα, όπως δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο CNBC ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να κάνει αντιπρόταση στους Θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να συνεδριάσει και το κυβερνητικό συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ανάλογο φαίνεται πως είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ- η ομάδα Γιούνκερ ετοιμάζει νέα συμβιβαστική πρόταση (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Το μυστήριο με τη νέα συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ
Στο μεταξύ, μυστήριο καλύπτει το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να ξανασυναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η πληροφορία αυτή κυκλοφορούσε έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία όλο το πρωί. Το μεσημέρι όμως κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζαν ότι δεν έχει κανονιστεί κάποιο ραντεβού. Μάλιστα, ενώ ήταν προγραμματισμένο ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην επιστρέψει από τις Βρυξέλλες (γι” αυτό και ακυρώθηκε η σημερινή ενημέρωση συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη) τελικά η ελληνική αποστολή επέστρεψε νωρίς το μεσημέρι. Στη συνέχεια, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αύριο, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους κκ. Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (σ.σ.: για τη συνάντηση), όμως μπορώ να επιβεβαιώσω πως θα υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες» είπε χαρακτηριστικά (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Ο στόχος της Μέρκελ

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ο στόχος της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι το θέμα Ελλάδα να κλείσει άμεσα και μάλιστα πριν το Σαββατοκύριακο, οπότε συνεδριάζει το G7. Κι αυτό γιατί το Βερολινο δεν θέλει το ελληνικό ζήτημα να είναι βασικό θέμα της συνάντησης. Έτσι δεν αποκλείεται οι διαδικασίες να επισπευθούν και τελικά να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας εντός των ημερών…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger