Δικογραφία εις βάρος του άνδρα που κατηγορείται ότι συστηματικά βιάζει τον σκύλο του σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και αναμένεται πλέον για την υπόθεση να οριστεί δικάσιμος. Αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης του ζώου είναι μια νεαρή γυναίκα, η Ν. Σ. η οποία εργάζεται – παράνομα – ως ιερόδουλη και κλήθηκε από τον συγκεκριμένο άνδρα προκειμένου επί πληρωμή να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Η γυναίκα βλέποντας τον πελάτη συστηματικά να βιάζει το 9 μηνών ζώο, αφού αυτό επαναλαμβανόταν σε κάθε ραντεβού τους, αντέδρασε. Δεν άντεχε πια να βλέπει τον πελάτη να πατάει το κεφάλι του ζώου και να χρησιμοποιεί και δονητές στο σώμα του. Γι’ αυτό και κάλεσε τηλεφωνικά στις 21 Μαΐου την Μάρθα Πουλτίδου, η οποία δραστηριοποιείται εθελοντικά μέσω της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των ζώων», και της εξήγησε τι συμβαίνει. Της είπε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας μπαίνει στο μεγάλο κλουβί, που έχει δεμένο τον σκύλο του ράτσας Πίτμπουλ (blue nose), και να τον βιάζει κάθε φορά που την καλεί για τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.

Η κα Πουλτίδου – καθώς η αυτόπτης μάρτυρας αρνούνταν να καταγγείλει επώνυμα τον δράστη αφού εργάζεται παράνομα όπως εξήγησε ως πόρνη – εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι για το θέμα ενημέρωσε στις 25 Μαΐου την εισαγγελέα Ζώων Αθηνών Πετρούλα Μακρή και μαζί της πήγε και ο αστυνομικός Βαγγέλης Δρίβας, που ενημερώθηκε για το θέμα και κάνει σπουδαία δουλειά βοηθώντας φιλόζωους να καταγγείλουν τις κακοποιήσεις ζώων.

Η κα Μακρή ακούγοντας τα όσα της περιέγραψαν εξέδωσε εντολή για την προσωρινή κατάσχεση του σκύλου ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση. Και πράγματι την ίδια μέρα το Α.Τ. Ζωγράφου υλοποίησε την εισαγγελική διάταξη και πήρε στις 20:00 της 25ης Μαΐου το ζώο από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος αν και αρχικά είχε αρνηθεί να το παραδώσει, φοβούμενος ότι η Αστυνομία θα πάει στο κατάστημα του να τον πάρει με χειροπέδες τελικά συναίνεσε για να μην εκτεθεί στους πελάτες του.

Η κτηνιατρική εξέταση του σκύλου από τον νομοκτηνίατρο της Περιφέρειας δεν έδειξε τίποτα, αφού το κτηνίατρος εξέτασε το σκυλί στην κυριολεξία εξ αποστάσεως 10 μέτρων και τα βρήκε όλα καλά και γι’ αυτό ζητήθηκε από την εισαγγελέα να εκδώσει και νέα διάταξη δεύτερης εξέτασης του ζώου.

Ο Σόουλ – έτσι λένε τον σκύλο – μεταφέρθηκε τελικά στις 10 Ιουνίου στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Χαλκίδα, η οποία στην κτηνιατρική γνωμάτευση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία αναφέρει ότι εξέτασε δακτυλοσκοπικά τον πρωκτό του ζώου αλλά και με την χρήση διαστολέα χωρίς νάρκωση και χωρίς την χρήση λιπαντικού. Το σκυλί σύμφωνα με την κτηνίατρο δεν αντέδρασε καθόλου, αντιθέτως έδειξε υποταγή. Ο σφικτήρας του σκύλου βρέθηκε χαλαρός χωρίς νευρολογικά σύνοδα, αλλά χωρίς ερεθισμό στο βλεννογόνο.

Η κα Πουλτίδου για το θέμα έδωσε ένορκη κατάθεση στο Α.Τ. Ζωγράφου στις 27 Μαΐου και συμπληρωτική στις 13 Ιουνίου, ενώ τελικά πείστηκε να καταθέσει την ίδια μέρα και η 21χρονη γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την διάρκεια της σεξουαλικής κακοποίησης του ζώου. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας και πατέρας δύο αγοριών 11 και 13 ετών και για την υπόθεση αναμένουμε να οριστεί δικάσιμος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger