Πόσο μπορεί να αντέξει ένα κέικ; Μία εβδομάδα; Δύο; Τρεις; Κι όμως… κάνετε λάθος! Αυτό τουλάχιστον δείχνει αυτό το κέικ που «έκλεισε» τα 40 του χρόνια!
Όλα ξεκίνησαν από ένα πείραμα που έκανε καθηγητής σε κολέγιο στις ΗΠΑ. Το 1976 ο καθηγητής Xημείας στην Aκαδημία George Stevens, στο Μέιν, Roger Bennatti, αγόρασε ένα γεμιστό κέικ και το τοποθέτησε στην κορυφή του μαυροπίνακα στην τάξη, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος και οι μαθητές του σε πόσο χρόνο θα αποσυντεθεί.

Μετά από 40 χρόνια, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, γιατί η μούχλα… αρνείται να αναπτυχθεί στο παλαιότερο Twinkie του κόσμου! Η επίσημη διάρκεια ζωής ενός Twinkie, όπως αναφέρει η εταιρεία που το παρασκευάζει, είναι μόνο 25 ημέρες. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε με αυτό που περιμένει τέσσερις δεκαετίες να μουχλιάσει.
H Libby Rosemeier, πρύτανης σήμερα στην ακαδημία George Stevens, ήταν από τις μαθήτριες που παρακολούθησε αυτό το χωρίς τέλος, πείραμα. Όπως είπε, το Twinkie δεν έφυγε από την τάξη επί 28 χρόνια, μέχρι που ο καθηγητής πήρε σύνταξη. Μετά, το έβαλαν σε ένα γυάλινο δοχείο, όπου παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger