Αφορμή η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην Ελλάδα, για τον οποίο παραθέτει δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος - Οι ενδυματολογικές επιλογές των «πρώτων» κυριών 

Στο ίδιο τραπέζι βρίσκονται απόψε, και μάλιστα μετά συζύγων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή η επίσκεψη του κ. Μπαν Κι Μουν στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας ο κ. Παυλόπουλος παραθέτει δείπνο προς τιμήν του  Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το δείπνο αποτέλεσε την αφορμή να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί οι κυρίες Σίσσυ Παυλοπούλου – Πελτσεμή, Περιστέρα Μπαζιάνα και Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. 

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας επέλεξε ένα ιβουάρ ντεπιές συνδυασμένο με μαύρη φούστα. Η κυρία Μπαζιάνα δεν εξέπληξε ενδυματολογικά, αφού επέλεξε ένα λιτό εξώπλατο φούξια φόρεμα στο ύψος του γονάτου το οποίο συνδύασε με μαύρα πέδιλα και τσαντάκι στο ίδιο χρώμα. Πιο εντυπωσιακή εμφανίστηκε η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, που επέλεξε μακρύ μαύρο μεταξωτό φόρεμα με φαρδιά μακριά μανίκια το οποίο στόλισε με μια φαρδιά καφέ ζώνη. Και εκείνη ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρα πέδιλα, αλλά «έσπασε» με χρυσά σκουλαρίκια. 

Προηγήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν στο Προεδρικό Μέγαρο. 


«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα που εν μέσω δύσκολων μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών θεμάτων βρίσκεται μπροστά στο θέμα της προσφυγικής κρίσης επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι κατά την αυριανή του επίσκεψη στη Λέσβο θα έρθει κοντά με πρόσφυγες και θα δει τι μπορεί να κάνει περαιτέρω ο ΟΗΕ.

Ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα του στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που ταιριάζει στον ΟΗΕ. Επίσης, ζήτησε να στηριχθεί η συμφωνία με την ΕΕ και από την Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις προσπάθειες του για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια έμμεση αναφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας, σημείωσε ότι «σε περιπτώσεις παραβίασης των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τα διεθνή φόρα θα πρέπει να αντιδρούν βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και να μην παραμένουν σιωπηλά».

Αύριο το πρωί ο κ. Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την συνάντησή τους, ο Πρωθυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.



Το μενού

Το μενού για αρχή περιελάμβανε πράσινη σαλάτα με φρέσκιες ψητές γαρίδες και λαδολέμονο με δενδρολίβανο.

Για κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με πατάτες στον ατμό και αρμυρίκια.

Για επιδόρπιο σορμπέ σοκολάτας με φράουλας και λικέρ μαστίχας Χίου.

Ηπιαν λευκό κρασί Σαντορίνη Χατζηδάκη 2015 (ασύρτικο) και καφέ.




ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger