- Το ΝΑΤΟ ίσως να σχεδιάζει επίθεση τον Αύγουστο

- O πόλεμος μάλλον θα ξεκινήσει στα Βαλκάνια



Γράφει ο Krassimir Ivandjiiski, συντάκτης του περιοδικού “Strogo Sekretno”

Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Στις 8 και 9 Ιουλίου, η Βαρσοβία θα φιλοξενήσει την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα παρουσιαστεί τυπικά ως "σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου".

Θα είναι η 25η (και επετειακή) σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά συγχρόνως και μία επαλήθευση εκείνου για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η πρώτη γραμμή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου μετατοπίζεται προς την Ανατολική Ευρώπη, η οποία, σε περίπτωση ανοικτών συρράξεων, θα καταστραφεί εντελώς. Αυτός, προφανώς, είναι ο στόχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή, πεδία δράσης είναι η Πολωνία στον βορρά, και η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία στο νότο. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν κατακλύσει τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα με νέες βάσεις και πλοία, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει το μέτωπο στο έδαφος, στα κράτη της Βαλτικής, αλλά και στην Πολωνία, την Ουκρανία, την Ρουμανία,τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Το μέτωπο του πολέμου έχει ήδη αρχίσει να διακρίνεται στον χάρτη. Όλο που θα χρειαστεί είναι να πατηθεί το πλήκτρο που θα εκκινήσει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλαδή το "Start".


Η πυρηνική κλιμάκωση, με συνεχείς μετακινήσεις εξοπλισμών από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, συνεχίζεται με τη μεταφορά του πιο προηγμένου αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους, F-22 Raptor, από τη βάση του Τίνταλ της Φλόριντα στη βάση του Λίνκενχολτ της Αγγλίας, από όπου θα πετάξει προς άλλες θέσεις, μεταφέροντας τα νέα αμερικανικά πυρηνικά Β 61-12.

Στις 12 Μαΐου, στη βάση του Ντεβέζελου της Ρουμανίας (40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βουλγαρία) ενεργοποιήθηκαν τα πρώτα 24 αντιπυραυλικά SM-3, στα πλαίσια της κατασκευής της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, σε αντιπαράταξη έναντι των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας. Στις 13 Μαΐου, η κατασκευή του δεύτερου στοιχείου του συστήματος αυτού άρχισε στην πολωνική βάση του Ρετζίκοβο.



Και στις δύο αυτές θέσεις, αξιωματούχοι των ΗΠΑ, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσαν ότι ο εγκαινιασμός του AEGIS εδάφους “αυξάνει τις δυνατότητες προστασίας των Ευρωπαίων συμμάχων εναντίον βαλλιστικών πυραύλων εκτός της ευρωατλαντικής ζώνης”. Όπως είναι γνωστό, εκτός αυτής της ζώνης, πυραύλους έχει μόνο η Ρωσία.

Οι δύο βάσεις πυραύλων εδάφους θα ενταχθούν στο όλο πρόγραμμα, μαζί με τα τέσσερα πλοία του AEGIS, επίσης οπλισμένα με πυραύλους SM-3, που διαθέτουν κάθετους εκτοξευτές και έχουν αποσταλεί από τη βάση των ΗΠΑ στην θέση Ρότα της Ισπανίας, σε άλλες θέσεις στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, και συνδέονται με το σύστημα ραντάρ στην Τουρκία και το κέντρο ελέγχου στη Γερμανία.





Στις 18 Μαΐου, ο Βρετανός στρατηγός Αλεξάντερ Σέριφ, ο οποίος διετέλεσε Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής στην Ευρώπη από το 2011 έως το 2014, δήλωσε ότι “το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας”.

Στις 20 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γιορκ δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας κινείται “προς την κατεύθυνση της αντιπαράθεσης”.

Πριν από λίγες μέρες, η Ουκρανία και η Τουρκία συνυπέγραψαν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ ανέφερε, ότι θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την Γεωργία, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει άλλη μια πυρηνική βάση στα σύνορα με την Ρωσία. Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 800 βάσεις σε όλο τον κόσμο.


Η απάντηση της Μόσχας ήταν αστραπιαία αυτή τη φορά, σε αντίθεση με άλλες φορές στο παρελθόν. Στις 12 Μαΐου, αναφερόμενος στα εγκαίνια της βάσης του Ντεβέζελου της Ρουμανίας, σε μια συνάντηση του ρωσικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παραπλανήσουν τη Ρωσία, με δηλώσεις σχετικά με την “αμυντική φύση” της αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία ουσιαστικά υπάρχει για να εξυπηρετεί τη μεταφορά ενός μέρους του αμερικανικού πυρηνικού δυναμικού από τις ΗΠΑ στην περιφέρεια. (...) Η Ρωσία θα ανταποκριθεί όπως αρμόζει στις αναδυόμενες νέες απειλές για την ασφάλειά της”.


Αμέσως μετά την δήλωση αυτή του Πούτιν, οι Δυτικοί έπαθαν κρίση υστερίας, λόγω “της ανεπαρκούς αντίδρασης της Ρωσίας έναντι των εντελώς ακίνδυνων ενεργειών του συμφώνου”. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε δήλωση, σύμφωνα με την οποία “ο στρατιωτικός στόλος του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα υπονομεύσει την περιφερειακή ασφάλεια και να αναγκάσει τη Ρωσία να αποκριθεί”.


Όπως γνωρίζουμε, η Ρωσία όντως έχει επαρκείς πόρους για να αποκριθεί. Αυτό το γεγονός αρκεί για να δείξει τον κυνισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μεταφέρουν το πυρηνικό και πυραυλικό δυναμικό τους προς την περιφέρεια – η οποία για εμάς τους Βαλκάνιους δεν είναι καθόλου περιφέρεια! – ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι από στρατιωτική άποψη, όλα αυτά τα συστήματα, πύραυλοι και άλλα σιδερικά, είναι μια μυθοπλασία ισχύος, που θα καταστραφεί σε δευτερόλεπτα. Γνωρίζουν επίσης ότι, σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, η πυραυλική άμυνα στη Ρουμανία, την Πολωνία (πιθανώς και τη Βουλγαρία) και την Τουρκία θα μετατραπεί σε πυρηνική τέφρα.

Με λίγα λόγια, οι χώρες αυτές θα βιώσουν τη ζωή που προορίζονται να βιώσουν οι χώρες εκείνες, τις οποίες θα στοχεύσουν οι πυρηνικοί και οι υπόλοιποι πύραυλοι της Ρωσίας. Αυτό που εισπράττουν από τις ΗΠΑ οι χώρες αυτές είναι καθαρή πρόκληση. Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος.

Από τεχνική άποψη, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Το πιο πιθανό είναι, ότι η Ρωσία δεν βαδίζει στα τυφλά, αλλά αντίθετα έχει ένα σχέδιο για τη χρήση των κατάλληλων πυραύλων που θα καταστρέψουν στόχους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αυτό το ιδιαίτερο σχέδιο πτήσης, εάν υπάρξει ανάγκη, μπορεί να εισαχθεί στα συστήματα πληροφορικής των πυραύλων. Μιλάμε για δευτερόλεπτα. Τότε ο πύραυλος θα είναι έτοιμος να καταστρέψει τα ραντάρ, τα πλοία, τους άξονες, τις βάσεις ή ακόμη και μια ολόκληρη χώρα στο σύνολό της.

Κάθε στρατός έχει ένα νόμο: αν κάπου υπάρχει ένα κράτος που απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας, ο στρατός επιλέγει στόχους: αεροδρόμια, αποθήκες πυρηνικών όπλων, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, ενάλιους σταθμούς πυρηνικών υποβρυχίων, κ.α. Κάθε στρατός έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό. Ο ρωσικός δεν αποτελεί εξαίρεση.


Ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Ρουμανία είναι μια κατάφωρη πρόκληση, με αντιρωσικό προσανατολισμό, και είναι εντελώς ευάλωτη έναντι της οποιαδήποτε ρωσικής “απάντησης”. Η Ρωσία το γνωρίζει αυτό. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ το γνωρίζουν επίσης. Επομένως, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προετοιμάζουν τις συγκεκριμένες χώρες να γίνουν αναλώσιμος στόχος σε μια πολεμική σύρραξη με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης παπαγαλίζουν επίμονα την ιδέα ότι η Ρωσία είναι ένας επιτιθέμενος που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Τον τελευταίο καιρό, ο Πούτιν προσωπικά έχει κατηγορηθεί για τα πάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Βαλκάνια μετατρέπονται και πάλι στην πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Η κατάσταση τώρα είναι ακόμα πιο τραγική, επειδή το αληθινό όνειρο της γεωπολιτικής των Αγγλοσαξόνων σιωνιστών έχει γίνει πραγματικότητα. Και αυτό το όνειρο δεν είναι άλλο από το να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας ως προσάναμμα τις σλαβικές χώρες και την Ορθοδοξία. Το ενδεχόμενο αυτό είναι απίθανο να επαναληφθεί στο μέλλον.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, εικάζω ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μάλλον θα ξεκινήσει στα Βαλκάνια. Αρκεί ένα πάτημα του πλήκτρου "Start", που θα ενεργοποιήσει την έναρξη της διαδικασίας.




Εικόνα 1: Η εμβέλεια των πυραυλικών συστημάτων SM-3 (γκρίζα γραμμή) και Tomahawk (μαύρη γραμμή).

Εικόνα 2: Βάσεις του ΝΑΤΟ που έχουν ενεργοποιηθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
loading...


https://kostasxan.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger