Oι αεροπορικές εταιρείες πριν την απογείωση ζητούν από τους επιβάτες να βάλουν τα κινητά τους στην λειτουργία «airplane mode». Γιατί όμως το κάνουν αυτό;

Σύμφωνα με τους ίδιους τους πιλότους τα ενεργά κινητά μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές στα όργανα πλοήγησης του αεροσκάφους. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην έχει συμβεί ποτέ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατο να συμβεί κάποια στιγμή.

Όμως ο πραγματικός λόγος που οι εταιρείες ζητούν να βάζουν οι επιβάτες τα κινητά τους σε «λειτουργία πτήσης» είναι επειδή το επιβάλει η Ομοσπονδιακή Αρχη Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.

Η FCC ζητά να κλείνουν τα κινητά στα αεροπλάνα ώστε να προστατεύονται τα επίγεια δίκτυα από παρεμβολές.

Κινητά σε λειτουργία σε ύψος 40.000 ποδιών θα μπορούσαν να «κλέβουν» σήμα από επίγειους πομπούς, πράγμα που θα επιβάρυνε τα επίγεια δίκτυα και να υποβάθμιζε τις υπηρεσίες τους.

Μερικές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν την χρήση κινητών σε κάποιες πτήσεις τους, όπου οι επιβάτες μπορούν τόσο να μιλούν όσο και να στέλνουν μηνύματα.

Επίσης οι επιβάτες μπορούν σε κάποιες πτήσεις να χρησιμοποιούν WΙ-FΙ και να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο.

Οι περισσότερες εταιρείες αποτρέπουν τους επιβάτες τους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους εν αντιθέσει με το διαδίκτυο. Αmerican Airlines, Virgin Airlines και United Airlines είναι μεταξύ των αμερικανικών εταιριών που απαγορεύουν την χρήση κινητών και βιντεοκλήσεων.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger