Η εταιρία Yahoo – και

προσωπικά η πρόεδρός της Μαρίσα Μάγερ – συμμορφώθηκε με μια οδηγία της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της υπηρεσίας email της Yahoo θα ελέγχονταν για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) ή του FBI, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται τις μαρτυρίες δύο πρώην εργαζομένων της εταιρίας κι ενός τρίτου προσώπου που γνωρίζουν την υπόθεση, το 2015 η Yahoo δημιούργησε ένα άγνωστο έως σήμερα λογισμικό μέσα από το οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μπορούσαν να αντλούν πληροφορίες για την αλληλογραφία των χρηστών της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η απόφαση αυτή οδήγησε στην αποχώρηση του ελληνικής καταγωγής Αλεξ Στάμου, από την θέση του επικεφαλής ασφαλείας στην Yahoo. Ο Στάμου – ο οποίος αμέσως μετά την παραίτησή του προσελήφθη στο Facebook- αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Reuters.

Οσο για την Yahoo, περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι «ειναι μια νομοταγής εταιρία, που εφαρμόζει τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Δεν είναι γνωστό τι είδους πληροφορίες αναζητούσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες μέσα από τους λογαριασμούς των χρηστών, αλλά ήθελαν η Yahoo να αναζητά μια σειρά συγκεκριμένων χαρακτήρων σε ενδεχομένως κωδικοποιημένα μηνύματα.

Αγνωστο παραμένει τι και πόσα στοιχεία παραδόθηκαν στις υπηρεσίες και εάν ανάλογα προγράμματα έχει εγκατασταθεί σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες παροχής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger