Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Νεκρός βρέθηκε χτες βραδύ ο ισχυρός άντρας και διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, Rosneft, ο Oleg Erovinkin, στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν, μέσα στο αυτοκίνητο του έξω από στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Oleg Erovinkin που ήταν ένα πρόσωπο από το πολύ στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του και η πρώτη επίσημη αναφορά κάνει λόγο ότι απεβίωσε από καρδιακή κρίση. Το γεγονός αυτό όμως θεωρήθηκε από πολλούς στην Μόσχα σαν ένα ακόμα πισώπλατα χτύπημα στην ίδια την καρδιά της Ρωσίας.



Όπως ένα γνωστό, στις 18 Δεκεμβρίου δολοφονείται με εντυπωσιακό τρόπο στην Άγκυρα ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία και κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, Andrey Karlov, που είχε πρωτοστατήσει στην επαναπροσέγγιση Ρωσίας Τουρκίας κατά των Ισλαμιστών.
Την επομένη κιόλας μέρα, στις 19 Δεκεμβρίου βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στην Μόσχα ο Ρώσος διπλωμάτης υπεύθυνος του τμήματος της Λατινικής Αμερικής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Pyotr Polşikov.
Στις 26 του μηνός είχαμε την μεγάλη τραγωδία με το ρωσικό Tupolev που μετάφερε την θρυλική μπάντα του ρώσικου στρατού και κατευθύνονταν στην πόλη της Συρίας Λαττάκεια, για να συνεορτάσει με τους Ρώσους στρατιώτες τα Χριστούγεννα.
Παρά του ότι για όλα αυτά τα γεγονότα υπάρχουν επίσημες εξηγήσεις, (και για το αεροπλάνο παρά του ότι ακόμα δεν ερευνήθηκαν τα αίτια), πολλοί αναλυτές των γεγονότων εγείρουν πολλά ερωτήματα για την συχνότητα αυτών των απωλειών που άπτονται στο εσωτερικό περιβάλλον του προέδρου Πούτιν και που συνδέονται με πολύ σημαντικές εξελίξεις και διεθνείς συγκυρίες.

Όλα ήταν ατυχείς περιπτώσεις ή… κάποιοι άρχισαν να τον χτυπούν από μέσα και αν ναι, ποια θα είναι ή απάντηση, με δεδομένο την αποφασιστικότατα του να απαντά με δυναμικό τρόπο ???
Μήπως άρχισαν ήδη με αυτόν τον τρόπο από τώρα???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger