Επεισόδια αμαύρωσαν την αναμέτρηση του Αχαρναϊκού με τον Άρη για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Οπαδοί της ΑΕΚ που γνώριζαν, ότι στην αναμέτρηση θα υπήρχε ισχυρή παρουσία των φίλων της φιλοξενούμενης ομάδας, έστησαν ενέδρα έξω από το γήπεδο του Μενιδίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, ότι έγινε επίθεση και εντός των εξεδρών.

Όπως αναφέρει το footballleaguenews.gr, οι οπαδοί του Άρεως ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο γήπεδο υπό αστυνομική συνοδεία. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, αφού γύρω από το γήπεδο δημιουργήθηκαν εστίες μάχης ανάμεσα στους οπαδούς του Άρη που δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς που έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ. 

Από τις συγκρούσεις προέκυψαν μεγάλες υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, καταστήματα αλλά και το Δημαρχείο Μενιδίου. Μιλάμε για καμμένα αμάξια και βιτρίνες μαγαζιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές με χίλια ζόρια κατάφεραν να περιορίσουν την έκταση των επεισοδίων τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα, (εκτός από τις σοβαρές ζημιές) να μην μπούνε οι οργανωμένοι εκδρομείς του Άρη στο γήπεδο! 

Αυτός ήταν και ο στόχος των φίλων της ΑΕΚ! 

Σκοπός τους ήταν να μην αφήσουν τους Αρειανούς να στηρίξουν την ομάδα τους. Πηγές αναφέρουν, ότι μετά το 20ο λεπτό 100 άτομα με διακριτικά του Δικεφάλου έκαναν ντου προς την πλευρά της εξέδρας που υπήρχαν μεμονωμένοι οπαδοί του Άρη. Μαρτυρίες αναφέρουν, ότι οι ΑΕΚτζήδες δεν επιτέθηκαν στους λιγοστούς φίλους των Θεσσαλονικέων, αλλά τους προπηλάκισαν.


Σημειωτέον, ότι η κόντρα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Άρεως κρατά πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα από το 1995, από το περίφημο Άρης-ΑΕΚ, στο Χαριλάου, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Νίκος Ξηροκώστας και έμεινε ανάπηρος. Οι Αρειανοί προκάλεσαν το 1998, όταν ανήρτησαν μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια πανό με αναπηρικό καροτσάκι και έκτοτε, οι οργανωμένοι Ενωσίτες τους έχουν «σταμπαρισμένους» και προσπαθούν να «πλήξουν» κάθε οργανωμένη κάθοδό τους στην Αθήνα. Και στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοια, ίσως χειρότερα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

Για την… ιστορία, στον αγώνα που επακολούθησε ο Άρης επικράτησε του Αχαρναϊκού με σκορ 2-1.

πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger