Κατά καιρούς έχουν γνωρίσει περιπτώσεις ζώων με… διχασμένη προσωπικότητα.

 Μετά το πρόβατο που νομίζει ότι είναι σκύλος και αγαπήθηκε όσο κανένας από τους χρήστες του Διαδικτύου, ένα άλλο χαριτωμένο θηλαστικό ήρθε για να μπει στις καρδιές όλων μας.



 Η Λίλακ δεν είναι μία οποιαδήποτε, η Νέα Ζηλανδία είναι το σπίτι δέκα εκατομμυρίων αγελάδων, που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα, αλλά μόνο μια συμπεριφέρεται σαν την Λιλακ.


Η Λιλάκ που έχει Ελβετικές ρίζες αντί να αράζει στα λιβάδια και να βόσκει χορτάρι, προτιμά να καλπάζει σαν άλογο.


Η ιδιοκτήτρια της αγελάδας, Χάνα Σίμπσον δεν προβληματίζεται καθόλου με τη συμπεριφορά του ζώου της. 


Αντιθέτως, δηλώνει κατενθουσιασμένη. Μάλιστα, η Λίλακ με λίγη προπόνηση θα μπορούσε να συμμετέχει χωρίς κανένα θέμα σε διαγωνισμό ντρεσάζ, καθώς πηδά εμπόδια ύψους ως 1,5 μέτρων.

Και όλα αυτά γίνονται ακόμη πιο αστεία στο άκουσμά τους, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι όταν η Χάνα, σε ηλικία 11 χρονών την ζήτησε από τους γονείς της ένα πόνι, εκείνοι αρνήθηκαν και η νεαρή αποφάσισε να ιππεύσει την ...  αγελάδα της . 

Όταν οι γονείς της Regina Mayer καταρράκωσαν τις ελπίδες της να αποκτήσει άλογο, η 15χρονη κοπέλα δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Έτσι, έστρεψε το ενδιαφέρον της στην αγελάδα της οικογένειας με το όνομα Luna, προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρά της για ιππασία.


Ύστερα από πολλές ώρες προπόνησης και φροντίδας, τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά. Πλέον, οι δυο τους, όχι μόνο πηγαίνουν βόλτες στην γερμανική εξοχή, κοντά στα Αυστριακά σύνορα, αλλά το μεγαλόσωμο ζώο έχει εκπαιδευτεί να πηδάει μέχρι και αυτοσχέδια εμπόδια.




Η Regina, αστειευόμενη, είπε: «Είναι πραγματικά απίστευτο, νομίζει ότι είναι άλογο!». Η μοναδική αυτή φιλία του ζώου με την κοπέλα ξεκίνησε περίπου δυο χρόνια πριν, λίγο καιρό αφότου είχε γεννηθεί η Luna. Πρώτα ξεκίνησαν με κάποιες μικρές βόλτες, ενώ στη συνέχεια η Regina της αγόρασε μέχρι και σέλα!



Η Regina και η Luna Πλέον περνάνε σχεδόν όλα τα απογεύματα μαζί, από τη στιγμή που η 15χρονη κοπέλα γυρίζει από το σχολείο, συνήθως μέχρι αργά το βράδυ. «Με βλέπει σαν την μαμά της» λέει όλο περηφάνια η 15χρονη κοπέλα, η οποία μάλιστα απευθύνθηκε μέχρι και σε ειδικό για να τη βοηθήσει.


Το ζώο είναι σε θέση να καταλαβαίνει λέξεις όπως «ξεκίνα» και «σταμάτα», αλλά δεν είναι πάντα πρόθυμο να υπακούσει. «Κάποιες φορές είναι πολύ πεισματάρα, και κάποιες άλλες πραγματικά αξιαγάπητη» λέει η Regina για την πανέξυπνη αγελάδα  της.



ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger