Στο «πυρ το εξώτερον» εξοβελίστηκαν οι Τούρκοι φρουροί στρατιώτες που φύλαγαν το προεδρικό μέγαρο από τον Ερντογάν και στην θέση τους ανέλαβαν δράση οι «Ράμπο» της ειδικής υπηρεσίας ασφαλείας , πιστοποιώντας έτσι τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεται νέο πραξικόπημα με ενεργό σενάριο , ενώ οι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν «φωλιά» πραξικοπηματιών…και σήμερα που μιλάμε.     

Χθες ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον  πρόεδρο της  Γουινέας Alpha Conde, το οποίο καλωσόρισε σε  μια επίσημη τελετή στο Σαράι του στην Άγκυρα .

 Η τιμητική φρουρά στην πύλη του παλατιού δεν ήταν πλέον οι επίλεκτοι στρατιώτες της προεδρικής φρουράς του κεμαλικού κράτους  ως είθισται, αλλά ειδικά εκπαιδευμένοι  κομάντος αστυνομικοί ντυμένοι με νέες τιρκουάζ στολές για πρώτη φορά.



Το τιρκουάζ συμβολίζει την σημαία του παντουρανισμού, δηλαδή της ένωσης όλων των τουρκικών λαών από τα βουνά Αλτάι στην Κίνα μέχρι το Καύκασο , την σημερινή Τουρκία και έως τα Βαλκάνια.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ήταν γραμμένο στο πρωτόκολλο ότι  στρατιώτες από το σύνταγμα της  Προεδρικής Φρουράς θα  φρουρούν ΠΑΝΤΑ  την είσοδο αλλά και όλες τις εισόδους του μεγάρου από το 1923.

Αυτό όμως το άλλαξε ο Ερντογάν «υπό τον φόβο των Ιουδαίων».

Πληροφορίες της τουρκικής υπηρεσίας ειδικών επιχειρήσεων ανέφεραν ότι «τρέχει » σενάριο δολοφονίας του Ερντογάν από Τούρκους στρατιώτες της προεδρικής φρουράς, με εντολές Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών που έχουν παραμείνει στο στράτευμα .

Για αυτό και διετάχθη εσπευσμένα και χωρίς δημοσιότητα στον τύπο,  η  πλήρη αντικατάσταση των οπλιτών του συντάγματος προεδρικής φρουράς , σε όλα στα καίρια σημεία του Μεγάρου από  αξιωματικούς των Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας που συνδέονται με την Υπηρεσία Προστασίας του Προέδρου . Οι οπλίτες θα φρουρούν τους εξωτερικούς χώρους και το μνημείο του Ατατούρκ, μόνο.

Αυτή η ειδική υπηρεσία,  στην οποία σημειωτέον ανήκε και ο δολοφόνος του Ρώσου Πρέσβη, αποτελεί  ένα σώμα ακριβώς και χωρίς υπερβολή……..«γενιτσάρων-φρουρών» όπως την εποχή των Οθωμανών Σουλτάνων , το οποίο ορκίστηκε  πίστη και ολοκληρωτική μέχρι θανάτου αφοσίωση στον πρόεδρο , συγνώμη στον Σουλτάνο Ερντογάν.

Οι αστυνομικοί φορούν τιρκουάζ  παλτό με  χρυσά   κουμπιά και ζώνη και ένα περίεργο  κράνος. Έτσι θα «κοιμάται» πλέον ήσυχος ο Τούρκος πρόσεδρος αποκλείοντας την περίπτωση να τον «καθαρίσουν» εντός μεγάρου.



Η γενική κατάσταση στην χώρα με τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες, οι απανωτές ήττες που ξεφτιλίζουν τον «αήττητο» μέχρι τώρα κατά  τους Τούρκους Türk ordusu δηλαδή ένοπλες δυνάμεις , έχει κινητοποιήσει δυνάμεις και πέρα και πάνω από κάθε φαντασία, σε ένα κράτος που πνέει πλέον τα λοίσθια , ελέω  Κουρδιστάν.

Το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας (τουρκικά: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, δηλαδή  «προεδρικό συγκρότηαμ ») είναι η κατοικία του Προέδρου της Τουρκίας. Το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα βρίσκεται στην περιοχή Μπεστεπέ της Άγκυρας, μέσα στο άλσος του Ατατούρκ. Το κτίριο αντικατέστησε το μέγαρο Τσανκαγιά, το οποίο είχε κτιστεί την εποχή του Ατατούρκ.

Εγκαινιάστηκε επισήμως ως επίσημη κατοικία του προέδρου της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις 29 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της Δημοκρατίας, επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.  Το κτίριο είχε αρχικά το όνομα Ακ Σαράι (Λευκό Παλάτι), αλλά τις 3 Ιουλίου 2015 έλαβε επισήμως το όνομα Προεδρικό Συγκρότημα .



Το προεδρικό συγκρότημα αποτελείται από το κύριο κτίριο και δύο υποστηρικτικά κτίρια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναντήσεις με προσκεκλημένους.

Έχει έκταση 300.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το προεδρικό μέγαρο έχει τουλάχιστον 1.150 δωμάτια,  επιπρόσθετους ξενώνες, βοτανικό κήπο, δωμάτιο με δορυφορικά και στρατιωτικά συστήματα επικοινωνιών, καταφύγια να αντέξουν επίθεση από χημικά, βιολογικά ή πυρηνικά όπλα, πάρκο και συνεδριακό κέντρο.

Διαθέτει επίσης ειδικό εργαστήριο για την ανίχνευση βιολογικών, χημικών ή πυρηνικών απειλών. Το συγκρότημα διαθέτει επιπλέον μόνωση ενάντια σε κατασκοπευτικούς κοριών.



πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger