Σημαντικό στο διαδίκτυο έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο οι Δανοί ζητούν τη βοήθειά μας... 

Το βίντεο είναι μια πρωτοβουλία του Danish Cancer Society και του ιδρύματος TrygFonden στο πλαίσιο καμπάνιας με την οποία καλούν τους πολίτες των πέντε αγαπημένων χωρών που επισκέπτονται οι Δανοί, να τους βοηθήσουν. 


Τη βοήθεια της Ελλάδας ζητά η Εταιρεία Καρκίνου της Δανίας, μέσω ενός βίντεο παρακαλεί τους πολίτες της χώρας μας να μάθουν στους Δανούς τουρίστες πώς να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν… Έλληνες!

Ο λόγος είναι, όπως αναφέρεται και στο βίντεο ότι ο καυτός μεσογειακός ήλιος προκαλεί πολύ συχνά μελανώματα, δηλαδή καρκίνο του δέρματος με αποτέλεσμα καθημερινά να πεθαίνει ένας Δανός από τη συγκεκριμένη ασθένεια. 

Προκειμένου λοιπόν να μειωθούν τα τόσο υψηλά ποσοστά καρκίνου του δέρματος,οι Δανοί ζητούν να τους προστατεύσουμε θυμίζοντάς τους πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος αν κανείς είναι απρόσεκτος.... 

Η φοβερή αυτή καμπάνια που οργάνωσαν οι Δανοί, με τίτλο «Help a Dane», ... «Βόηθα έναν Δανό»... δηλαδή, σημειώνει ήδη εξαιρετική επιτυχία στο Διαδίκτυο και τα βίντεό της έχουν γίνει viral. Είναι πέντε διαφορετικά, γυρισμένα ένα για κάθε έναν από τους top-5 προορισμούς που προτιμούν οι Δανοί για να περνούν τις διακοπές τους. Στην πεντάδα αυτή είναι και η Ελλάδα και το αντίστοιχο βίντεο είναι γεγονός.... 

Ένας κύριος, καθισμένος πίσω από ένα μεγαλοπρεπές γραφείο, απευθύνεται στα ελληνικά στους Έλληνες: «Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας», ξεκινά με την σπαστή προφορά του και συνεχίζει: 

«Η Δανία χρειάζεται τη βοήθειά σας». «Γνωρίζουμε ότι έχετε πολλά να αντιμετωπίσετε αλλά σας ζητάμε ταπεινά την υποστήριξή σας. Βοηθήστε έναν Δανό στον ήλιο» λέει ο «παρουσιαστής» του βίντεο, και συνεχίζει: «Δείξτε μας πώς να γίνουμε περισσότερο σαν και εσάς, υπενθυμίστε μας ότι κάθε λεπτό στον ελληνικό ήλιο μετράει».

 Ζητά από τους Έλληνες να μάθουν τους Δανούς πώς να κυκλοφορούν στη χώρα μας το καλοκαίρι, ήτοι με καπέλο και αντηλιακό. Μας «ζητά» παράλληλα να θυμίζουμε στους τουρίστες –είτε είναι σε κάποιο ελληνικό νησί είτε στην Ακρόπολη- ότι ορισμένες ώρες της ημέρας πρέπει να κάθονται στη σκιά.


 Το βίντεο, εξηγεί πως οι συμπατριώτες τους αγαπούν πολύ την Ελλάδα, «όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, ο ήλιος».

 Αυτός είναι ο λόγος που οι Δανοί πολίτες ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν: «Κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος», λέει το βίντεο και με μεγάλη ευαισθησία, προσθέτει:

«Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί  τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. «ενθουσιασμένοι» από τον ήλιο που σπανιότατα βλέπουν και απολαμβάνουν στη χώρα τους κάθονται με τις ώρες κάτω από τις ακτίνες του με αποτέλεσμα να καίγονται και να αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση.... 

Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια.... 

Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη Εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντάς τους Δανούς την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας.... 

Η εκστρατεία «Βοηθήστε ένα Δανό» δημιουργήθηκε από το γραφείο της Κοπεγχάγης Noa & Co. και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει το θλιβερό γεγονός ότι οι Δανοί έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης μελανώματος στον κόσμο.



Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η εκστρατεία έχει εντοπίσει πέντε από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Δανούς: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ταϊλάνδη και δημιούργησε τα αντίστοιχα βίντεο.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας, για την Ελλάδα:... 





ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger