Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Από την άλλη πλευρά, βέβαια, τις εκλογές τις φοβούνται. Φοβούνται για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει, φοβούνται και για το αποτέλεσμα των εκλογών, βλέπουν πως όσο πάει »βουλιάζουν» κι άλλο. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο φόβους τους θα επικρατήσει τελικά. Και αν θα »σώζεται» η κατάσταση της χώρας μετά», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ενώ σημείωσε ότι δεν πιέζει ο αρχηγός της ΝΔ για εκλογές, αλλά η πραγματικότητα. «Η σημερινή βουλή δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης», τόνισε ακόμη ο κ. Σαμαράς. «Η κυβέρνηση που χρειάζεται σήμερα πρέπει να επαναφέρει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις. Και πρέπει να εμπνεύσει ασφάλεια μέσα στη χώρα και υπευθυνότητα στο εξωτερικό. Μια τέτοια κυβέρνηση μόνον από εκλογές μπορεί να προκύψει», πρόσθεσε.

Οταν ρωτήθηκε αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ του «τράβηξαν το χαλί» ζητώντας το φθινόπωρο του 2014 περισσότερα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η αξιολόγηση τελικά δεν έκλεισε για πολιτικούς λόγους. «Γιατί οι δανειστές μας κατάλαβαν τότε πως μάλλον δεν θα καταφέρναμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οπότε και θα πηγαίναμε αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές. Κι αυτό ήταν που τους έκανε να εμποδίσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Σε ερώτηση για το αν πρότεινε ο ίδιος στον Φώτη Κουβέλη την Προεδρία της Δημοκρατίας ή απλώς βολιδοσκοπήθηκε από συνεργάτες του, απάντησε:


«Εκείνο που μπορώ σήμερα να σας πω είναι πως στον κ. Κουβέλη έφτασε τότε η πρότασή μας από διάφορες πλευρές και όχι μόνο από τη ΝΔ. Και βεβαίως, και από τον υπουργό μου Επικρατείας τον κ. Σταμάτη. Τι »δεν κατάλαβε» δηλαδή; Απλώς είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του: να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το πλήρωσε ολόκληρη η χώρα». 

ΠΗΓΗ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger