Υφεση της οικονομίας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του 2017 για την κατανάλωση, καθώς ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων υποχώρησε κατά 10%.

Η κατάρρευση της κατανάλωσης στον τομέα του λιανεμπορίου τροφίμων επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σύμφωνα με τα οποία  τον Ιανουάριο ο τζίρος από πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ μάρκετ υποχώρησε κατά 10%, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η πτώση ανήλθε στο 15%, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους.

Μόνο τον Φεβρουάριο καταγράφηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,9%, γεγονός που αποδίδεται ωστόσο στην κατανάλωση της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για όλο το 2017, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.

Η συνέχιση της αβεβαιότητας δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα σε μια επιβαρυμένη από τους φόρους και εισφορές κοινωνία, ενώ φοβούνται ότι ο λογαριασμός θα μεγαλώσει εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις,
Συνέχιση της ύφεσης και το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταδεικνύουν τα στοιχεία για την κατανάλωση.

Η κάμψη στην κατανάλωση – ως απόρροια της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης – καθιστά αμφίβολη την επίτευξη της προσδοκώμενης ανάπτυξης 2,7% το 2017.


Πηγή
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger