Η είδηση προκαλεί ΚΡΟΤΟ σε όλον τον πλανήτη

Είδηση που προκαλεί κρότο! Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι, που έχουν πολιτογραφηθεί Κύπριοι, προσπαθούν να ιδρύσουν κόμμα στην Κύπρο, το οποίο θα προωθεί αφενός τα ρωσικά συμφέροντα στο νησί, αφετέρου θα αποτελέσει τροχοπέδη στα τουρκικά  αλλά και παγκοσμιοποιητικά σχέδια υποδούλωσης του ελληνικού στοιχείου μέσω συγκεκριμένης «λύσης» του Κυπριακού..

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας αίτηση, για εγγραφή νέου κόμματος με την επωνυμία «Εγώ, ο πολίτης» και έμβλημα με στοιχεία από την κυπριακή σημαία (τα χρώματα και το περιστέρι).

Πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις οποίες επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα, αναφέρουν πως στον οι αιτητές φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία τους Ρώσοι πολίτες που έχουν πολιτογραφηθεί Κύπριοι.

Στην αίτηση δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για ρωσικό κόμμα, ωστόσο, μέσα από την ρωσική κοινότητα της Λεμεσού αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία Κύπριων πολιτών που προέρχονται από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (έχουν πάρει την κυπριακή υπηκοότητα), οι οποίοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, για γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

Πίσω από την εν λόγω κίνηση, φέρονται να βρίσκονται πολυεκατομμυριούχοι ρωσόφωνοι -από Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ- που έχουν πάρει την κυπριακή υπηκοότητα και έχουν τα χρήματά τους ή και την επιχειρηματική τους βάση στο νησί.

Προφανώς θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει αποδείξει πως δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, εφόσον πρόκειται πράγματι για αυθόρμητη ρωσική κίνηση και όχι για κάτι άλλο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την αίτηση και τα στοιχεία των αιτητών και θα απαντήσει αναλόγως μόλις ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Να αναφέρουμε πως το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει μέσα σε έναν μήνα τα τυπικά -δηλαδή ότι έλαβε την αίτηση, την εξετάζει κ.λπ.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την ίδρυση του κόμματος «Εγώ, ο πολίτης» φέρονται να είναι στελέχη από την Wargaming, το Russian Wave Radio 105.7 FM, και άλλοι εκπρόσωποι ρωσικών (ρωσόφωνων) επιχειρηματιών.

Αρχικά, τουλάχιστον, το πρόσωπο του νέου κόμματος θα έχει περισσότερο κυπριακό χρώμα και λιγότερο ρωσικό, γι’ αυτό και αναζητείται προσωπικότητα -αν είναι δυνατόν με εθνικότητα Κυπριακή, δηλαδή Ελληνοκύπριος- που θα γίνει η φωνή τού «Εγώ, ο πολίτης» και θα προωθήσει τους σκοπούς της νέας πολιτικής κίνησης.

Σύμφωνα με το «Κανάλι 6», που πρώτο μετέδωσε την είδηση για την πρόθεση δημιουργίας πολιτικής κίνησης από κυπροποιημένους Ρώσους/ρωσόφωνους επιχειρηματίες, εκτιμάται ότι οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του συγκεκριμένου κόμματος μπορεί να φθάνουν και τις 20-25 χιλιάδες (ρωσόφωνοι πολίτες που έχουν αποκτήσει κυπριακά διαβατήρια και υπηκοότητα, αλλά και Κύπριοι που έχουν δεσμούς συναισθηματικούς και άλλους με τη Ρωσία και άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ).

Η είδηση, όταν κυκλοφορήσει ευρέως, θα προκαλέσει κρότο σε Άγκυρα και όχι μόνο, μέχρι να διασαφηνιστούν οι προθέσεις των πολυεκατομμυριούχων.

el.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger