Το σκηνικό των Ιμίων θυμίζουν οι φωτογραφίες που ανάρτησε χρήστης του facebook και πλέον κατακλύζουν τα social media, ενώ την ίδια ώρα που υποτίθεται ότι στο Crans-Montana θα διεξάγονται από αύριο συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, το ερευνητικό Barbaros συνεχίζει τον παράνομο πλου του.

Πολλοί είναι πλέον αυτοί που συσχετίζουν το γεγονός της ανάρτησης της τουρκικής σημαίας, με στήσιμο ενός σκηνικού τύπου μικρών Ιμίων, κατά τις πάγιες εκβιαστικές τακτικές της Άγκυρας.

Παράλληλα, άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ενώ από αύριο ξεκινά η διεθνής Διάσκεψη για το Κυπριακό στο ελβετικό θέρετρο του Crans Montana υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και με συμμετοχή Τουρκίας, Ελλάδας, Βρετανίας (3 εγγυήτριες δυνάμεις), της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Τουρκοκυπρίων, αλλά και της Ε.Ε. η Άγκυρα επέλεξε αυτή την στιγμή να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάφου.

Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 649/17, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια έκταση η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 6, 7 και 11 για στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι φωτογραφίες, των οποίων η λήψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017 και έχουν γίνει viral τις τελευταίες ώρες, απεικονίζουν μια τουρκική σημαία «καρφωμένη» σε βράχο ανοικτά της Κερύνειας και συγκεκριμένα λίγο έξω από το κατεχόμενο χωριό Άγιος Αμβρόσιος.
Σύμφωνα με το χρήστη που ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες, τα στιγμιότυπα αυτά τραβήχτηκαν στην παραλία που βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Δημητριανού, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον «ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟ», δηλαδή τον βράχο που πλέον πάνω του «κυματίζει» μια τουρκική σημαία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ονομασία «ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟΣ», προήλθε λόγω των μύθων που κυκλώνουν το συγκεκριμένο βράχο, ενώ με την τελευταία επίσκεψη του, στο ξωκλήσι φαίνεται να έχουν σκάψει, ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα, όπου αυτό αποδεικνύει πως κάποιοι κάτι ψάχνουν στο εν λόγω σημείο.

Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες του farosonair.com με το βράχο στην Κερύνεια που κάνουν το γύρω του διαδικτύου:



crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger