Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Expat Insider, του μεγαλύτερου δικτύου της InterNations για όσους ζουν και εργάζονται έξω από την χώρα τους και αφού ανέλυσαν δεδομένα από 14.000 ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει αναζητώντας καλύτερη μοίρα, η καλύτερη χώρα για να κάνει κάποιος καριέρα είναι οι ΗΠΑ.


Όσο για την χειρότερη χώρα, με τις λιγότερες ευκαιρίες για να κάνει κάποιος καριέρα και να ανέβει επαγγελματικά -σωστά μαντέψατε- είναι δυστυχώς η Ελλάδα…

Η λίστα περιέχει 67 χώρες και όσοι συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν σε ποσοστό 35% ότι η εργασία ήταν ο πιο σημαντικός λόγος που εγκαταστάθηκαν σε άλλη χώρα. Από αυτούς, το 15% έφυγε σε άλλη χώρα προκειμένου να βρει δουλειά, το 13% στάλθηκε αλλού από τον εργοδότη του, το 5% ανακαλύφθηκε από τοπική επιχείρηση, ενώ το 3% μετανάστευσε για να ξεκινήσει αλλού την δική του επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι για την έρευνα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε οι ικανοποίηση από την επαγγελματική πορεία που είχαν όσοι εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό και όχι η γενική οικονομία. Αυτός είναι και ο λόγος που χώρες όπως η Ρουμανία ή το Εκουαδόρ είναι σε υψηλότερη θέση από μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα που βρίσκεται στην 12η θέση ή την Γερμανία που βρίσκεται στην 13η θέση.

Ας δούμε τις 10 πρώτες χώρες:

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ταϊβάν, Εκουαδόρ, Ρουμανία, Αυστραλία, Βιετνάμ, Κολομβία, Λουξεμβούργο, Μεξικό

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση, κάτω από την Ιταλία (66η), την Πορτογαλία (65η) και την Κύπρο (64η).

πηγή: crashonline.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger