Σοκ έχει προκαλέσει η ξαφνική και δραματική έκκληση που απεύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος προς τους Ρώσους Χριστιανούς, λέγοντας ότι ο κόσμος πλησιάζει στο τέλος που περιγράφει η Αποκάλυψη ζητώντας από πολιτικούς και απλούς πολίτες να ενωθούν και να πράξουν το καθήκον τους.

«Όλοι όσοι αγαπούν την πατρίδα πρέπει να είναι μαζί γιατί μπαίνουμε σε μια κρίσιμη εποχή για την ανθρώπινη ιστορία.

Αυτό μπορούμε να το δούμε με γυμνούς οφθαλμούς πλέον. Πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην μπορεί να παρατηρήσει τις συγκλονιστικές στιγμές που πλησιάζουν, στιγμές για τις οποίες ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής περιγράφει στο Βιβλίο της Αποκάλυψης», σημείωσε ο Κύριλλος, όπως αναφέρει το Interfax. .
Ο Πατριάρχης Μόσχας συμπλήρωσε πάντως, πως την ακριβή ώρα για το τέλος του κόσμου εξαρτάται από τις πράξεις του καθενός από εμάς.

Κάλεσε τους ανθρώπους να αντιληφθούν την ευθύνη τους σε σχέση με την Ρωσία και για όλη την ανθρωπότητα έτσι ώστε να σταματήσουν την «πορεία προς το τέλος της ιστορίας και την αρχή της αβύσσου».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι πολλοί εκπρόσωποι της σύγχρονης ιντελιγκέντσιας της Ρωσίας επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη που είχαν κάνει οι προκάτοχοί τους, και οι οποίοι την οδήγησαν στις αρχές του 20ου αιώνα στα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα εννοώντας την Οκτωβριανή επανάσταση.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε έκκληση για ηρεμία και την καταπράυνση των παθών: «Σήμερα είναι η λάθος εποχή για να ταρακουνήσουμε τη βάρκα των ανθρώπινων παθών, γιατί υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη αρνητική επιρροή στην πνευματική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου».

Πηγή:pronews

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger