Στο βιβλίο της Β Γυμνασίου : "Μεσαιωνική και Νεότερη ιστορία", σελ. 29, διαβάζουμε τα παρακάτω:


 Ντροπή να διδάσκονται τέτοιες ανακρίβειες σε ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ...

1)Αν οι άραβες καθιέρωσαν την ινδική αρίθμηση και τα μαθηματικά, τότε οι Έλληνες τι έκαναν;

 Ο J. Burnet στο βιβλίο του : «Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία",  μεταξύ των άλλων αναφέρει:
« οι "αραβικoί " αριθμοί εφευρέθηκαν από τους νεο-Πυθαγόρειους και μεταφέρθηκαν  από Νεοπλατωνικούς  στην Περσία, απ 'όπου έφτασαν στους Ινδούς και αργότερα στους  Άραβες »
(Δείτε τις λεπτομέρειες:  εδώ )

2)Ποια είναι τα μακρινά ταξίδια των Αράβων;
Σιγά μην καθιέρωσαν και την γεωγραφία. Γιατί δεν μαθαίνετε στα παιδιά μας για τον  άθλο ενός μεγάλου αρχαίου Έλληνα θαλασσοπόρου,του Πυθέα (380-310πΧ);;;;

Ο ΠΥΘΕΑΣ Ο ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΗΣ ήτο ο πρώτος θαλασσοπόρος-εξερευνητής του "Απώτατου Βορρά ", ο οποίος έφθασε στον Βόρειο Πόλο, στην μυθική "Θούλη" των αρχαίων προγόνων μας,καθώς και ο πρώτος που μίλησε για το "Κρόνιο" υποχθόνιο πέλαγος του βορρά και ενέπνευσε όλες τις θεωρίες για την κοίλη γη !!!

(Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ )

3) Οι άραβες υπολόγισαν την τροχιά του ήλιου και των πλανητών;

Γιατί τότε οι πλανήτες έχουν αρχαία ελληνικά ονόματα;
Μάθετε λοιπόν τα εξής:

α) Ο Αναξίμανδρος από την Μίλητο, που ήτο μαθητής του Θαλή,  χαρτογράφησε τον κόσμο του Σύμπαντος και τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου, τους οποίους χώρισε σε δώδεκα μέρη.
(Πρ. βλ. Ν. Α. Αργυρίου: "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΓΧΕΓΟΝΕΣ ΡΙΖΕΣ", σελ. 62-63, Αθήνα 2006)
β) Ο Αρίσταρχος απέδειξε ότι η διάμετρος της γης έχει λόγο προς την διάμετρο της σελήνης, που είναι λιγότερος από: 60/19 και μεγαλύτερος από: 108/43. Επομένως η γη στερείται της οπτικής ακτίνας του ηλίου λόγω μεγέθους.
(Βλ. περί αποστημάτων και μεγεθών ηλίου και σελήνης).

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΤΡΟΠΗ...

Τι ψεύδη είναι αυτά που διδάσκεται λοιπόν;

Ας μην συνεχίσουμε άλλο για τις επιστήμες που έδωσαν οι προγονοί μας στην ανθρωπότητα και ούτε να δείξουμε πως και γιατί κάηκαν οι βιβλιοθήκες με τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα... 

ΝΕΣΤΩΡ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger