Οι γιγαντιαίες επίπεδες βουνοκορφές (Mountaintops) στη Nazca έχουν παραμείνει ένα βαθύ μυστήριο για δεκαετίες. Ακόμα και σήμερα, οι αρχαιολόγοι αδυνατούν να εξηγήσουν πώς και γιατί ο «αρχαίος άνθρωπος» δημιούργησε μαζικά, επίπεδες βουνοκορφές ως : «σημάδια τύπου διαδρόμου» πριν από χιλιάδες χρόνια.

Όλοι έχουμε γοητευτεί από τις γραμμές της Nazca και της Palpa εδώ και δεκαετίες. Αυτά τα απίστευτα κομμάτια της αρχαίας «τέχνης» βρίσκονται στην άγονη  παράκτια πεδιάδα περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της σύγχρονης Λίμα. Τα ζωντανά γεωγλυφικά καλύπτουν περίπου 450 χιλιόμετρα και δημιουργήθηκαν στον χωματόδρομο  μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ.

Οι γραμμές της Nazca και της Palpa θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας, κυρίως λόγω του μεγέθους, της ποσότητας και της φύσης τους. Ορισμένες από τις γραμμές απεικονίζουν ζωντανά πλάσματα, στυλιζαρισμένα φυτά και φανταστικά όντα, καθώς και γεωμετρικά σχήματα πολλών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με μελέτες, το μεγαλύτερο από τα αριθμητικά στοιχεία της Nazca είναι περίπου 1000 πόδια και το μεγαλύτερο γεωγέφυλλο συνεχίζεται για περίπου 9 μίλια.


Ωστόσο, οι πιο μυστηριώδεις ανακαλύψεις στη Nazca είναι οι αινιγματικές βουνοκορφές που θυμίζουν αδιάκοπα τους σημερινούς διαδρόμους. Οι βουνοκορφές κάποιων από τα γύρω βουνά της Νάζκα μοιάζουν σαν να τις ισοπέδωσε κυριολεκτικά- με απίστευτη δύναμη . Πολλοί ερευνητές έχουν πει ότι οι μυστηριώδεις κορυφές  φαίνονται σαν να έχουν κοπεί, δημιουργώντας απίστευτες επίπεδες επιφάνειες.


Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντηταγια την Nazca. Αυτές οι τα γιγαντιαίες φιγούρες πως  φαίνονται από πάνω; Μήπως μιμούνται αστερισμούς στον ουρανό; Ποια είναι τα μηνύματα που οι αρχαίοι προσπαθούν να πουν στις μελλοντικές γενιές; 
Τι γίνεται αν οι «θεοί» χρησιμοποίησαν αυτά τα μονοπάτια στο μακρινό παρελθόν για να επισκεφθούν τους ανθρώπους στο Περού; Και αν οι αρχαίοι άνθρωποι δημιούργησαν ειδώλια όπως ο αστροναύτης της Nazca προς τιμήν αυτών των «θεών» που ήρθαν από πάνω;

Αυτές οι γραμμές λέγεται ότι δημιουργήθηκαν από τον ίδιο τον Viracocha. Ήταν ο μεγάλος δάσκαλος του Θεού των Άνδεων.




Σήμερα, όταν πρόκειται για τις γραμμές Nazca και Palpa, οι πιο αποδεκτές θεωρίες είναι ότι πρόκειται για γιγαντιαία αστρονομικά ημερολόγια, τελετουργικές τοποθεσίες, συστήματα συντονισμού και, τέλος, γιγάντιες λωρίδες προσγείωσης που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.

πηγή: ancient-code

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger